Борисов към президента на Черна гора: По правилния път вървите

  • 01 юли 2011 15:53

  • 3540
  • 1
Борисов към президента на Черна гора: По правилния път вървите
© Булфото

Срещата между двамата се проведе в рамките на официалното посещение на министър-председателя на България в Черна гора, което е и първата визита на български правителствен ръководител в страната, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

„Вярвам, че това е верният път за вас и ще продължаваме да оказваме подкрепа при откриването на преговорите за членство в ЕС, да споделяме своя опит от предприсъединителния процес и в изпълнението на Плана за действие за членство в НАТО", заяви от своя страна Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той подчерта необходимостта от засилване на сътрудничеството между двете държави в икономическо отношение.

„Осигуряването на директна въздушна линия между София и Подгорица би дало възможност за увеличаване на туристическия поток, развитие на бизнеса и икономиката", заяви премиерът Борисов. Той отбеляза и изключително важните енергийни проекти, които всяка от държавите планира да изпълни и сред които е изграждането на подводен кабел за високо напрежение от Черна гора до Южна Италия.

Министър-председателят изрази увереност, че занапред ще се засили взаимното сътрудничество между българските и черногорските служби и по отношение на борбата с корупцията и организираната престъпност.

Основните теми от разговора с президента Филип Вуянович бяха дискутирани от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и по време на срещата му с председателя на Народното събрание Ранко Кривокапич. Двамата отбелязаха доброто сътрудничество и желанието си да продължат и задълбочат двустранните отношения на парламентарно ниво.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3540 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
наблюдател

2015.01.22 | 16:01

1
Черна гора може да върви по правилният път, но докога пък ние ще вървим по " кривия път " и колко години още ще се оправдаваме и ще се крием зад Сергей Станишев. Всеки честен българин много добре разбра,че при Сергей Станишев кризата щеше да бъде преодоляна и стандарта на живота би се променил в положителен смисъл.Само за тези 2 години България изцяло потъна на дъното в ЕС .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини