Борисов призова Европа да подпомага демократичните процеси

  • 05 май 2011 16:38

  • 3816
  • 4
Борисов призова Европа да подпомага демократичните процеси
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г препоръча Европейският съюз да окаже помощ на страните от Северна Африка и Близкия Изток, съобразно постигнатите резултати в областта на политическите критерии, спазването на правата на човека и върховенството на закона, съобщи Дарик. 

Борисов участва в конференция "Sofia Platform", на която представители на арабските страни ще обменят опит с източноевропейските държави в годините на демократичните промени. Форумът се организира от Министерството на външните работи.

По думите на премиера „Европа не може да стои със скръстени ръце, а трябва пълноценно да се ангажира с подкрепата на демократичните процеси". Освен това той посочи, че за всяка държава, в която бяха инициира ни протести е нужна съдебна система и свобода на словото.

 

"Това е една от най-големите ни поуки и вече 22 години след идването на демокрацията в България ние продължаваме да бъдем под мониторинг на Европейския съюз заради съдебната ни система. Златни години, много изгубено време, а това, от своя страна, е престиж и е доста обидно за всяка една нация", посочи Борисов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3816 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.20 | 08:33

4
Работещ парламент-парламант. Нито са в залата а и са все в отпуск. За миналата година са взели 490 000 000 лева като хонорар от консултации. Отделно благата с които се ползват, след това заплати, извънредни надбавки. Колко милиарда са това всеки сам да прецени. Но работата е там че не им се държи сметка и продължаваме да ги храним. Не се ли хване брадвата винаги ще ни доят.

2014.07.11 | 11:19

3
hitler sashto e bil demokrat ,izmoril mangalite.
Toро

2014.05.28 | 21:28

1
Демократичните промени на една страна са за и благото на нацията на тази страна,а опитът на сега управляващите от 3.5 години не доведе до подобряване на живота на нацията Българи и държавата България.Смяната на управлението може да доведе до идеология на управление ,различна от сегашната и закономерно по-добър живот
ДО ТОРО "ИДЕОЛОГИЯТА "

2014.06.30 | 21:24

2
ДО ТОРО "ИДЕОЛОГИЯТА " Каква ИДЕОЛОГИЯ какви 5 лева бе човече! От хора без трудов стаж-ПЕС, ФЕС И СС-каква идеология очакваш! Работещ МС и един да ги командва и да знае"какви ги вършат"! В едно семейство/държава няма все още друг открит и действащ инструмент за управление! Другарите ни казваха"ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ" и ние давахме, ама НЯМА ОТКЪДЕ! ОРЕШАРСКИ т.н.КОКОШО ДУПЕ в устата-е един разработчик на финансовите пирамиди от началото на Демокрацията! За какви идологии говориш бе човече?

Добави коментар

Водещи новини