Георги Киряков: Борисов показва политическа и идеологическа всеядност, ДПС на Доган ще претърпи електорален срив

  • 12 септември 2024 09:52

  • 2533
  • 8
Георги Киряков: Борисов показва политическа и идеологическа всеядност, ДПС на Доган ще претърпи електорален срив
© Георги Киряков, Фейсбук

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е от системните партии по време на целия преход, които изградиха този модел на властови взаимоотношения между отделните партии и между партиите и държавата. Това обясни пред БНР политологът Георги Киряков.

Електронното заявление от 00.05 часа на 2 септември осигури на коалицията около Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на - "Движение за права и свободи - Ново начало" участие в предсрочните парламентарни избори. От крилото на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от също увериха, че ще участват във вота на 27-ми октомври. Съпредседателят Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със заяви, че с решението на Върховния административен съд ЦИК да бъде задължена да регистрира "ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - Ново начало" са нарушени всякакви правни норми.

"Противоречащото на редица правни норми решение на ВАС е ярък символ на разпада на държавността. Точно както преди 40 години тоталитарната власт открадна имената на българските турци и мюсюлмани с намерение да открадне тяхната идентичност. Не успяха. И сега няма да се успее".

"Господин Пеевски беше част от тази тоталитарна машина, създадена и поддържана от ДПС и от същите тези хора, които сега говорят за инструментите на властта и за това, че един човек се възпозва от тях. Малко е странно, че загубилото крило в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с използва тази реторика", обясни Киряков.

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е партия, която много активно работи сред своите гласоподаватели, отбеляза политологът.

"До степен в тези региони понякога хората да бъдат притискани да гласуват за Движението. 

През годините са се създавали много политически проекти, които са се опитвали до откъснат някаква част от този електорат и са успявали. Последният такъв голям проект беше на Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Той успя да събере около 100 хиляди гласа. Опити да се влезе в тези региони бяха правени и от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Те също успяха. Има хора, които не харесват политиката, която се опитва да прокарва  ДПС в тези региони".

Съществува възможност ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на Доган да претърпи сериозен електорален срив, обобщи той, но посочи, че е малко вероятно недоволните да гласуват за кръга около Пеевски. 

"Единият вариант е да има отлив към други партии. Другият е да не излязат за гласуват.

Важно е и как ще реагират българските изселници в Турция. Ако ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на Доган не успее да ги мобилизира, това също ще се отрази на резултата. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на Пеевски не може да влезе в това състезание".

Киряков отбеляза, че е важна ролята на избирателните комисии, "където все още има опасения, че влянието на няколко фигури, включително на ЦИК,  може да окаже влияние върху крайния резултат". 

Цветозар Томов: Има заявления за оттегляне на ДПС от коалицията „ДПС- Ново начало”

Той коментира и трусовете в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е другата системна партия, която има съществена роля в създаването на настоящия модел на разпределение на властови ресурс. През годините загуби много от потенциала си и върви по пътя, по който вървеше СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на – към своя заник и до отваряне на възможност за създаване на нормална лява партия. Ще има вакуум в лявото пространство".

Новото ляво обединение не е ново, смята още Киряков. 

"Опитват се да задържат някакъв електорат, през който да продължат да реализират собствените си политически и властови проекти и намерения.

Докато има електорат, който е настроен носталгично към някакво въображаемо минало, малко вероятно е БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да остане извън парламента. Но е малко вероятно и този електорат да припознае новото ляво като свой политически представител. Борбата за марката "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е" вероятно няма да приключи с тези избори, а едва тогава, когато БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не прескочи 4% бариера".

Киряков коментира и случващото се в ПП-ДБ.

"Проблемът не е до реденето на листите, а до подреждането на първите хора в тях, които е трудно да бъдат изместени. Това означава, че те нямат очакването, че на много места ще успеят да спечелят втори и трети мандат. Не очакват прилив, а очакват отлив на още гласове. Казват, че ще се борят за повече гласове, но с поведението си показват, че очакват по-малко". 

Политологът анализира също ситуацията в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и опита на Борисов да подаде ръка на всички, с изключение на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

"Борисов показва политическа и идеологическа всеядност. Разтварянето на идеологическото ветрило до край обезличава партията дори пред избирателите й".

Потенциалът да се тръгне към следващи предсрочни избори е много по-голям, отколкото да се състави кабинет, прогнозира още политологът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2533 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.09.12 | 10:14

1
ДОГАН ЩЕ СПЕЧЕЛИ
драган ХАСКОВО

2024.09.12 | 10:38

2
ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ПАРТИИНИ ЛИДЕРИ СА БАЙ ГАНЮВСКИ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ....НА ТЪКЪВ НАРОД ТАКИВА УПРАВНИЦИ....БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ.......
драган ХАСКОВО

2024.09.12 | 10:38

3
ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ПАРТИИНИ ЛИДЕРИ СА БАЙ ГАНЮВСКИ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ....НА ТЪКЪВ НАРОД ТАКИВА УПРАВНИЦИ....БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ.......
драган ХАСКОВО

2024.09.12 | 10:38

4
ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ПАРТИИНИ ЛИДЕРИ СА БАЙ ГАНЮВСКИ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ....НА ТЪКЪВ НАРОД ТАКИВА УПРАВНИЦИ....БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ.......
драган ХАСКОВО

2024.09.12 | 10:39

5
ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ПАРТИИНИ ЛИДЕРИ СА БАЙ ГАНЮВСКИ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ....НА ТЪКЪВ НАРОД ТАКИВА УПРАВНИЦИ....БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ.......
ne

2024.09.12 | 10:41

6
platen laliac dps na dogan otdavna niama toi prestapnikat otdavna prodade dps na svinskiat peevski.

2024.09.12 | 13:25

7
драган ХАСКОВО 2024.09.12 | 10:30 51 ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ И ПАРТИИНИ ЛИДЕРИ СА БАЙ ГАНЮВСКИ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ....НА ТЪКЪВ НАРОД ТАКИВА УПРАВНИЦИ....БУДАЛА НАРОД И ВЪРЗАНО КУЧЕ ГО ХАПЕ.......НА ОРЪЖИЕ НАРОДЕ ЗАСПАЛ И СТРАХЛИВ , ЗА ДА ИЗМЕТЕМ ТЕЗИ КРАДЛИВИ , МЪРЗЕЛИВИ,ИЗМАМНИ ПАРТИИ, ЗА ДА БЪДЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОСВОБОДЕН ОТ ТЯХ..... ПРЕДСТОИ РАВОЛЮЦИЯ ВЪВ БЪЛГАРИЯ СЪС РЯЗАНЕ НА ГЛАВИ , ТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАЗБЕРАТ.....ТОВА РАЗГРАБВАНЕ НА НАРОДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ,КРАДЕНЕ НА НАРОДНИ БОГАТСТВА И ЗАБОГАТЯВАНЕ НА ПРЕДАТЕЛИ И КОМУНДРЕЛСКИ НЕКЪДЪРНИЦИ , КОЙ ГО ПОРЪЧА -- АМЕРИКА И ТЕХНИТЕ ДЖЕНДАРСКИ ПАРТИИ КОЙТО ТЕ СЪЗДАДОХА СЪС СВОЙТЕ ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ ЕНИЧЕРИ......

2024.09.12 | 13:53

8
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини