Илия Златанов от аферата "Осемте джуджета" с интересни разкрития в комисията за Нотариуса и Еврото

  • 25 юли 2024 18:34

  • 2764
  • 5
Илия Златанов от аферата "Осемте джуджета" с интересни разкрития в комисията за Нотариуса и Еврото
© Булфото

Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и групата около бившия следовател Петьо Петров - Еврото изслуша бизнесмена Илия Златанов, познат от казуса "Осемте джуджета", и неговия адвокат Гергина Ганева. Златанов разказа за отношенията си с Петров и за неговите опити да отнеме бизнеса му. 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 287

Постоянно се опитват някакви "платени прокурорчета и следователи" да ме изкарат мен виновен. Подадените от мен сигнали срещи Петьо Еврото рефлектират срещу мен, каза Златанов пред депутатите. 

На въпрос от парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на "какъв е статусът на висящите преписки и проверки и как Златанов се е защитил срещу действията и бездействията на институциите", Златанов обясни, че "докато Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. е главен прокурор и такива като прокурор Димитър Франтишек са на такива позиции, той няма да се чувства спокоен в тази страна".

Златанов каза, че срещите му с Петьо Петров са се случвали след като той е пускал SMS на Петров, че трябва да се видят, а той се свързвал обратно с него през двамата мъже, които е бил поставил да следят Златанов. Той каза, че е виждал Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. два пъти в ресторанта "Осемте джуджета". "Към мен Петров се обръщаше със "Заповядай, Илия", а към Сарафов с "Влизай, Боби", сами си правете изводите, каза още Златанов.

Той допълни, че е виждал прокурор Димитър Франтишек три пъти в ресторанта, като обясни, че обикновено е влизал, след като прокурорът излезе.

Първите хвалби на Петров винаги бяха "Гешев, като стане главен прокурор, ще видиш какво ще стане" и "Ти нали знаеш с кого работя - с Пеевски", каза Илия Златанов, цитиран от БТА.

Надежда Йорданова: Изслушването на Пеевски в комисията за Нотариуса и Еврото беше симулация

В момента бизнесът на Илия Златанов му е върнат, но не благодарение на която и да е институция, поясни неговият адвокат Грета Ганева, която също бе изслушана заедно с него.

Тя посочи, че във времето, в което са били отклонявани активи от асансьорния бизнес на Илия Златанов, към трето юридическо лице, са били прехвърляни и негови автомобили на обща стойност над 1 млн. лева. Един от тези автомобили "Тойота Тундра" впоследствие е бил продаден от дъщерята на Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС, за 5000 лева. Оттам нататък, те не знаят какво се случва с този автомобил. Като интересен факт тя допълни, че в МВР няма информация какво се случва с останалите прехвърлени автомобили.

Адвокат Ганева също предложи на комисията да изиска справка от Нациолната агенция за приходите (НАП) да направи проверка дали на името на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във има от 2014 г. банкова сметка в Кипър и какво е движението по нея. Същата проверка да бъде направена и относно сметка на името на Петьо Петров и Любена Петрова, сега Павлова, в Турция.

Депутатите в парламентарната комисия гласуваха в бъдещите заседания да бъдат призовани за изслушване Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, Петър Кърджилов, Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, Цветан Василев, Любена Павлова, Емил Петров и Антон Славчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2764 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.07.26 | 00:01

5
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.07.25 | 20:51

4
Театър Златанов купения мошеник пак реши да играе старата роля и злепоставя както са го инсталирали от АКФ - същите лайна грандажийски.

2024.07.25 | 20:21

3
АКФ си търси грандове ,и прикрива истинското задкулисие

2024.07.25 | 20:20

2
То излиза ,че Златанов не е излизал от "Осемте джуджета " ,този видял няколко пъти,онзи.А не беше ли с психично отклонения г- на ?Не му вярвам изобщо !Някакво поставено лице на подмяната !
Читател

2024.07.25 | 19:48

1
Има ли замесен човек от партия с абревиатура"герб " започва да звучи като по роман на Богомил Райнов.

Добави коментар

Водещи новини