Фандъкова и Караянчева се завръщат в парламента, Етиен Леви влиза с „Величие“

  • 15 юни 2024 20:39

  • 2767
  • 14
Фандъкова и Караянчева се завръщат в парламента, Етиен Леви влиза с „Величие“
© Булфото, архив

Вече са ясни новите 240 депутати в парламента. Централната избирателна комисия обяви имената им предсрочно.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 882

След 14 години като кмет на София Йорданка Фандъкова се завръща, но вече като депутат, заедно с предишния председател на Столичния общински съвет - Георги Георгиев.

От БСП ново лице изненадващо ще бъде бивш кадър на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на. Това е Калоян Методиев. 

БСП няма да подкрепят правителство, не искат Калоян Методиев в парламентарната си група

Всички 13 депутати в най-малката парламентарна група - тази на „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“, са нови за голямата политическа сцена.

Сред тях е легендата на българската естрада Етиен Леви, но и по-малко известни като Дарин Георгиев, който се е грижил за сигурността на частни лица, футболни отбори, пазил е и кораби от сомалийски пирати - твърди самият той.

Етиен Леви става депутат, разкри защо се е присъединил към "Величие"

„Разбрах, че съм достатъчно зрял, за да вляза в едно такова приключение. Избрах на политическа екопартия „ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през“, защото там се говори за чистота на природата на България“, коментира Етиен Леви.

„Винаги съм бил оптимист, когато е трудно. Знаете ли защо? Защото има вселенски закони, които казват, не може да е вечно лошо“, казва още той.

Киро Брейка: Аз вкарах "Величие" в парламента, значи - аз съм американското посолство

Бившият кадър на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Виктория Василева ще е част от депутатите на "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през". Бойко Борисов влиза като депутат от Пловдив. Завръща се и бившият председател на Народното събрание - Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на, пише бТВ.

Председателите на ДПС - Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и Джевдет Чакъров също ще бъдат в парламента. Единият влиза от Кърджали, а другият от Силистра. В пленарната зала се завръща и Хюсеин Хафъзов, който за малко беше с Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, а преди това стана популярен с репликата "ваканцувам".

Кирил Петков от „Продължаваме промяната - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ е избрал да бъде депутат от София, а не от Перник, и така дава път към парламента за Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския. А Настимир Ананиев излизат от голямата политика. 

„Политиката е "шарен гоблен" от приятелства и предателства, от очаквания и разочарования, от лидерство и мишкуване“, коментира Ананиев.

Христо Иванов вече обяви, че се отказва от депутатското си място.

Остриетата на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ - Костадин Костадинов и Цончо Ганев, и на БСП - Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов, запазват местата си. От "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" освен Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, в парламента се завръща Христинка Иванова, след като лидерът на партията Слави Трифонов се отказа.

Христинка Иванова беше ябълката на раздора между хората на Слави Трифонов и Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент, който с партия „МЕЧ“ не успява да влезе в парламента след тези избори.

Коя е Христинка Иванова от ИТН, прочула се с "Мен никой не ме знае, мога да се върна и на село"?

Днес - два дни преди евентуална среща с другите партии, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви през фейсбук от Велико Търново, че до седмица трябва да има яснота ще има ли правителство в този парламент. Планът на Борисов е преговорният екип на ГЕРБ-СДС да започне срещи в понеделник. Пак тогава президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на трябва да каже и кога ще бъде първото тържествено заседание на 50-ия ни парламент.

Има ли правителство, лично Борисов ще се погрижи за бързото изплащане на обезщетенията след градушките

Повечето политически играчи и днес запазиха мълчание. То беше нарушено от Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, който повтори, че формацията няма да допусне Борисов да бъде премиер.

От „Да, България“ заявиха, че деветимата им депутати няма да подкрепят каквото и да е правителство, независимо с кой мандат.

Все още не е ясно кога избраните ще се съберат за първо заседание.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2767 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2024.06.16 | 07:24

14
Ужас !!! Няма да мога да спя.
леля Потка от Кърджали

2024.06.16 | 05:41

13
е огладняла, май .

2024.06.15 | 22:31

8
ВРЕМЕ Е! ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО И ЕС! ДА СЕ ПРИСЪЕДЕНИМ КЪМ ЕВРАЗИЙСКИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ СЪЮЗ! ДА ПРОДЪЛЖИМ ДЕЛОТО НА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ И ТОДОР ЖИВКОВ!
ПРОСЕК

2024.06.16 | 00:19

12
СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РУСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ. СЕСЕСЕРЕ РОСИЯ СЕСЕСЕРЕ.
ПРОСЕК

2024.06.16 | 00:19

11
СЕСЕСЕРЕ СЕ ИЗ С РА-ОТИДЕ ПО КАНАЛЕН РЕД,СЛЕДВАН ОТ РУСКАТА П Е ДЕ РАЦИ Я В СЪЩАТА КАНАЛИЗАЦИЯ. СЕСЕСЕРЕ РОСИЯ СЕСЕСЕРЕ.

2024.06.16 | 00:03

10
ВСИЧКИ ПОДИВЯХА, ЧЕ ВЕЛИЧИЕ ИМ ГО НАБИ!

2024.06.15 | 22:43

9
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Varna

2024.06.15 | 21:49

7
Mili kitich i Damian s Kokain ne stavat
Pensia

2024.06.15 | 21:30

6
600 LV (1995)

2024.06.15 | 21:29

5
Na minimalnata mi saplata lipsva sdravna pensia

2024.06.15 | 21:06

4
НС СЕ СДОБИ С ОЩЕ ДВЕ ПРОСТИ ПО ТКИ , ВЕРНИ ПОД ЛОГИ НА ТИКВОЧА.

Добави коментар

Водещи новини