Депутатите са получили отговор от МВР по въпроса с евентуалното агентурно минало на Нотариуса

  • 02 април 2024 14:26

  • 8332
  • 4
© Novini.bg

Нито един от тримата поканени за изслушване в комисията "Нотариуса" - Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, не се яви пред депутатите. Мирослав Иванов от ПП-ДБ предложи поканата към тях да бъде отправена повторно. 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Атанас Зафиров от БСП критикува Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са, като го обвини, че той лично саботира работата на комисията. 

"Кога комисията ще проведе нормално заседание? Това е абсолютно безсилие. Има огромен обществен интерес, ние не провеждаме заседания по най-различни причини. Как взимате решение кого да поканим на тези заседания, какво се случва със списъка на г-н Караджов с хора, които да поканим? Бил ли е Божанов сътрудник на службите за сигурност или на МВР?", попита той.

Сарафов, Цацаров и Гешев отказаха да участват в заседанието на комисията за Нотариуса

"Поканените днес лица са по проект на дневен ред, предложен от мен. Имат касателство към работата на комисията, изслушването им представлява сериозен обществен интерес. Нито аз, нито Народното събрание можем да ги накараме да дойдат. Нямат нормативни или морални основания за отказите си. Насила не можем да накараме никой от тримата днес поканени да присъстват на заседанието", отговори председателят на комисията Никола МинчевНикола МинчевНикола Минчев е роден на 13.09.1987 г., юрист по образование. Сферите му на работа като адвокат са

Той информира Атанас Зафиров, че е получен отговор от МВР за евентуалното агентурно минало на Нотариуса, но инфромацията е класифицирана, като народните представители могат да се запознаят с нея в "Секретно деловодство".

„Вероятно неявяването на тези лица дава отговор за състоянието на Прокуратурата у нас. Процесите, представляващи обект на комисията, са се развивали в период, в който Прокуратурата е била ръководена от тези лица, които бяхме поканили да изслушаме днес. Значи ли това, че те не дължат поне мнение по въпросите, които бихме им задали. Изненадан съм, че тези лица не уважиха парламента“, каза от своя страна Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
8332 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 08:10

4
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­и­­ ­­­м­­­о­­­м­и­­ч­­е­т­а­­ ­в­и­­­ ­­­о­­­ч­­а­к­­в­­а­­­т ­­-­­ X­­1­­­8­­­.­­F­U­­­N
Рогач Рогоносец

2024.04.02 | 17:12

2
...................Мирослав Иванов от ПП-ДБ предложи поканата към тях да бъде отправена повторно. .....................това недоносче имали въобще мъжко достойнство? Унизиха го, казаха му истината в очите за това, че е рогоносец и отглежда чуждо кукувиче а той вместо да се скрие от срам се прави на мъж. Ако не беше печално щеше да е много смешно.
Гост

2024.04.02 | 18:38

3
Алооо, идиоти като теб ги обичат най-много...

2024.04.02 | 15:50

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини