Деница Сачева: В създаването на Национална електронна информационна система за пълно осиновяване, ще бъдат инвестирани пет млн. лв. 

  • 29 май 2024 16:55

  • 512
  • 0
Деница Сачева: В създаването на Национална електронна информационна система за пълно осиновяване, ще бъдат инвестирани пет млн. лв. 
© бнт

Деница Сачева отново е кандадат за депутат от ГЕРБ-СДС, бивш министър на труда и социалната политика, народен представител в състава на 4 парламента досега от своято политическа група.

С приетите промени в Семейния кодекс от една страна беше премахната тайната на осиновяването, която 60 г. пречеше на над 2 млн. души да разберат произхода си. От друга, беше заложено създаването на Национална електронна информационна система за пълно осиновяване.

Разработването й ще стартира по проект на Програма „Развитие на човешките ресурси“,

като за целта ще бъдат инвестирани пет млн. лв. В нея ще бъдат включени данните от регистрите на децата и на кандидатите за осиновители, които в момента са пръснати в различните регионални дирекции „Социално подпомагане“, както и децата, които не са били реинтегрирани в биологичните си семейства. Така, най-накрая, цялата информация ще бъде на едно място и процесът ще бъде прозрачен и проследим. Истинската оценка за нашата работа обаче ще е по-бързо повече деца да се сдобият със сигурен дом и грижовни родители.

 

Заглавието е на редактора

Последвайте канала на

Аделина Делийска
512 0

Свързани новини

Водещи новини