XI-та Национална конференция на ДПС избира ново ръководство на партията, Доган с обръщение

  • 24 февруари 2024 11:06

  • 4263
  • 4
©

Политиката е изкуството на компромиса. Компромисът извън личното его и стабилността на държавата. Ние се превърнахме в двигателя на така желания от всички български граждани консенсус. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с успя да върне управлението на страната в Парламента. Никой не бива да забравя, че България е парламентарна република. Това заяви Юнал ЛютфиЮнал Лютфи Юнал Саид Лютфи е роден в Харманли. Завършва Френска езикова гимназия във Варна, а висшето си, един от основателите на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, предаде репортер на novini.bg.

По думите му ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с трябва да се представи максимално добре на предстоящите европейски избори. 

 

Д-р Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от аргументирано предлага партията да се оглави от двама души -Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на и дългогодишния депутат и бивш екоминистър Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със, който е лекар по професия. Лютфи заяви, че те имат шанс да надмогнат злободневието и да предложат решение на големите проблеми от реалната политика. 

Решават кой ще оглави ДПС

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с призовава за осъзнаване на ролята и добавената стойност в политиката, която предлагат коалиционните управления. Те разширяват диапазона на управленските програми, гарантират взаимен контрол на участниците и не на последно място отговарят на волята на суверена, който все по-малко вероятно ще даде доверие и власт на една партия, това заяви евродепутата и вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Илхан Кючюк. "Днес, 2024 година, политически реализъм преди всичко означава да се върнем при хората", се посочва в доклада.   

Демагогията и популизмът са заплаха за цивилизацията, се отчита в доклада и се посочва, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с остава гарант за реализъм.

Нови партии предлагат като промяна решения на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с отпреди 15 и повече години, без да имат усета и експертизата за ориентация в нова среда и политическа ситуация. Това се превръща в практика, която заплашва да отклони политическия живот в България извън контекста на съвременното развитие, се посочва още в доклада.

Ердоган: България е съюзник и приятел на Турция

В него се изтъква, че безвремието на поредица служебни правителства, които управляват България точно в периода на кризи, води до тежко изоставане на страната ни в инвестирането на финансовия ресурс от европейската солидарност, изразена в Механизма за възстановяване и устойчивост и Политиката на сближаване. И в началото на 2024 година процентите на реалното изпълнение, т.е. разплатени средства, е впечатляващо нисък – 2,9% за Плана за възстановяване и устойчивост и 2,34% по оперативните програми за периода 2021-2027 година, се изтъква в доклада. 

Отчита се още, че бавното преодоляване на кризата, предизвикана от Ковид-19 и последвалата я икономическа криза съвпадат в България с период на политическа нестабилност, която бързо се превръща в политическа криза, провокирала пет последователни безрезултатни парламентарни избори. Те от своя страна задълбочават опитите за разбиване на партийните системи и тежко дълбоко разделение на обществото, се посочва в доклада.

В текста пише още, че в тази среда на служебни правителства и политическа криза, местните власти са без подкрепа от централната изпълнителна власт в разрешаването на проблемите на хората.

Избирането на 49- ото Народно събрание на Република България дава надежда, че политическата криза може да бъде преодоляна. Трудно работещото мнозинство определя като основен приоритет пълноценното участие на България в ЕС и изпълнение на ангажиментите на страната като съюзник в НАТО. Силното, политически компетентно, ясно в посланията си и мотивирано участие на Парламентарната група на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в Народното събрание отговаря на волята на суверена и връща центъра на взимане на политически решения в сърцевината на българската демокрация – Народното събрание, се заявава в доклада, приет от делегатите на конференцията. В документа се посочват приоритетите на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, сред които преодоляване на демографската криза, енергийна сигурност, провеждането на цялостна реформа в системата на здравеопазването, предприемане на конкретни действия за изработването на национална здравна карта и преструктурирането на общинските лечебни заведения в координация с местните власти, осигуряването на достъпност до качествено медицинско обслужване за всички граждани, независимо къде живеят, нова визия за социалната политика. Сред приоритетите е изготвяне на Стратегия за селските райони в Република България. Сред външнополитическите приоритети е запазването на хомогенността на ЕС чрез неговото реформиране, премахването на блокиращото гласуване с единодушие и превръщането му в глобален актьор на международната сцена. Отношението на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с към Република Турция е като към стратегически партньор на ЕС, се посочва в доклада. 

Почетният председател Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от се обърна към делегатите чрез обръщение, прочетено от Искра Михайлова. Той не присъства в залата. Ето и текстът му: 

"Уважаеми гости от страната и чужбина!

Уважаеми делегати на XI-та конференция на Движение за права и свободи!

Скъпи депесари!

Живеем в сложно, много динамично и непредвидимо геополитическо време…

НАТО, ООН и всички други ангажирани международни институции, все още не могат да намерят нужните преговорни инструменти за спиране на войните в Украйна и Близкия изток. Всеки ден сме свидетели на многобройни човешки жертви, включително и деца, които напускат живота без да са наясно с каквото и да е обяснение за това, което им се случва. Но оставят в душите на близките си желание за мъст и омраза към причинителите на тяхната болка. Мотивите за отплата се прехвърлят на следващото поколение, както и семената на раздора и последващите конфликти и кръвопролития…

         Не е без значение да отбележим, че и двете войни са братоубийствени!

Забележително е, че легитимните представители, които съблюдават световния ред, все още не могат да намерят „приемливо решение“ за стопиране на тази човешка трагедия, която предизвиква и огромна хуманитарна катастрофа. Тази картина е част от образа на нашата цивилизация през 20-те години на XXI век.

         Уважаеми дами и господа, съвсем накратко, но пунктуално, искам да привлека вашето внимание към три въпроса:

         - първо - евентуалните промени в НАТО и проблемът за сигурността на Европа;

         - второ - предизвикателствата, свързани с предстоящите избори за ЕП;

         - трето - смисълът на идеята за двама председатели на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в актуалния контекст.

         Надявам се, да се съгласите с мен, че основният проблем на нашето време е мирът и сигурността на Европа, света и на всеки един от нас в нашето ежедневие.

В този ред на мисли, първо, нека да опресним общото ни впечатление от директната „политическа безпардонност в позицията на Доналд Тръмп за „настоящето и бъдещето на НАТО“. Той каза нещо просто, но стратегически важно за  Европа: “всеки трябва да си плати сметката за сигурността, която получава от САЩ!” Така той положи Прагматизма като фундамент на колективната сигурност, респективно, и като принцип на партньорските отношения в Алианса. Тази „гореща новина“ за часове обиколи планетата и събуди европейските елити от инерциалната дрямка на „комфортната сигурност“, в която те витаеха десетилетия наред. Това изказване изкара на показ, като на пазар, нашите съзнавани и несъзнавани съмнения и опасения за мира и сигурността на целия ни геополитически ареал. Разбира се, това шоково въздействие се отрази върху цялото публично възприятие и ни показа, колко бързо се променя светът, в който живеем. Тази ситуация ни демонстрира и нещо много важно: нашето световъзприемане не е готово за подобни радикални промени на представите ни за мир и общата ни сигурност. Това е сигурна индикация, че светът се променя по - ускорено от нашите стереотипи на възприятия за него! Тоест ние изоставаме от света, който сме изградили. Светът се развива по - бързо от нас!

         Разбира се, този тренд на „преосмисляне на целите и задачите на НАТО“ е в активна проектна фаза от последните 5 - 6 години. Въпрос на време е това да се случи, независимо кой ще бъде президент на САЩ, нито пък дали това се харесва на Европа или не!

         Истината е, че Европа трябва да преосмисли ролята си на „втора цигулка“ в колективната ни сигурност и да направи адекватни на геополитическите реалности инвестиции в собствената си способност за отбрана. Във всички случаи сигурно ще има и нов прочит на Северно-атлантическия договор. Според мен, изборът ни на евроатлантизма ще продължи да бъде актуален, но с явно или неявно преформатиране, на отговорностите между страните членки, с предефиниране на ролята на някои от тях за общата сигурност на Европа. Този процес е необратим и не зависи от нашата воля. За съжаление той вече е започнал и реакцията на Европа е закъснителна, но с добър проспект за развитие. Тъжно е да се каже, че следващите 10 - 15 години, а може би и повече, ни очаква бясна милитаризация на света, включително и на Европа, като ветеран на превъоръжаването. Не мога да намеря подходящи думи как да кажа на младите хора, че в обозримо бъдеще желанието ни да живеем с идеята на „романтичния хуманизъм“ или в „общество на здравия разум“, с принципите на „силата на правото“ и на моралните императиви, ще бъде с ограничени опции в техния живот.

         За ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с предстоящите евроизбори ще бъдат тест за реформиране и готовност за участие в политическия живот на България и в ЕП. Всички знаем, че на евроизборите гласува предимно твърдият ни електорат. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и престижа на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на фона на властовите недоразумения и „ротации“ на управляващите. Трябва да ни е ясно, че едни предсрочни парламентарни избори по формулата „2 в 1“ може допълнително да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици.

         В следващия ЕП много често ще се говори за „национална идентичност“, „национален суверенитет“ и за „национални интереси“… Ако в САЩ изолационизма вземе превес във външната й политика, пронационалистическите партии в Европа ще се очертаят като естествени политически партньори на консерваторите. Тази възможна политическа перспектива поставя под въпрос сегашния статут и профил на ЕС, както и неговата цялост.

         Уважаеми съмишленици, съпредседателството по дефиниция е контрапункт на едноличните решения, затова означава дебат в колективните органи на всяка организация и взимане на общи решения. Когато това не е възможно поради наложителна оперативност за едно или друго действие или позиция, двамата председатели решават на тяхна отговорност какво да предприемат. Съпредседателството се налага като политическа форма на лидерство в различни европейски страни, включително и в България. Тази формула включва както еднопартийни, така и коалиционни формати.

В конкретния случай, идеята за двама председатели на ДПС има три основни причини:

- първо -  борбата за спазване и защита на нашите права и свободи, благодарение на което ние сме това, което сме в България и в европейското политическо пространство, е неизменен стратегически приоритет на ДПС;

- второ -  последните години ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с разширява електоралния си периметър, което предполага и обновяване на нейния политически образ, с адекватно електорално представителство;

- трето -  ДПС  има нужда да съживи и активира модела си на работа с реалните хора и местните партийни структури, както и в решаването на нововъзникващите проблеми на хората от местната власт.

Ако този постоянен ангажимент към нашите избиратели не се превърне в приоритет за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, перспективата да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна!

         Поради тези важни съображения, предлагам на вниманието на XI-та Национална конференция на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, гласуването на двамата кандидати за председатели да бъде в пакет, тоест едновременно. Така новата парадигма на лидерството в ДПС  ще демонстрира и единството на партията.

         Скъпи депесари!

         Свидетели сме на генезиса на многополюсен геополитически свят, за което говоря повече от 10 години.

          Въпреки сътресенията и несигурността, които тепърва ще ни се наложи да преживяваме, ние живеем в изключително интересно време.

         Пожелавам ви да превърнем МИРА, СИГУРНОСТТА И ПРОСПЕРИТЕТА на всички в лична мотивация за живот на всеки един от вас!

         Така светът ще изглежда по-надежден за нас и за нашите деца.

         Бъдете живи и здрави!

         Винаги ваш: А. Доган"

След края му цялата зала се изправи на крака и последваха бурни аплодисменти. 

Очаквайте подробности!

Последвайте канала на

Калина Христова
4263 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Без това

2024.02.24 | 18:42

4
няма какво друго да питаш.Изобщо прочете ли какво е писано от другаря Доган, ако е от него де.Сядай пий си биричката гледай капачките за бонус и не си прави труда.Последният ще затвори вратата.

2024.02.24 | 15:11

3
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
бай Ставри

2024.02.24 | 14:36

2
Преди да започнат да "ИЗБИРАТ",ще ОБЯСНИ ли някой ,Що е ТО "дпс" според КОНСТИТУЦИЯТА на България???? Ще ОБЯСНИ ли някой,Що е ТО "МАГНИТСКИ" ????
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2024.02.24 | 11:33

1
CBИHЯТА ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ С ПРЕДСЕДАТЕЛСКОТО МЯСТО. МНОГО ЛЯГА НА КОЗЯК 16.

Добави коментар

Водещи новини