Експерт: Забелязва се сериозна подкрепа за ДПС в Югозападна България, Перник и Кюстендилско

  • 26 февруари 2024 08:47

  • 744
  • 4
Експерт: Забелязва се сериозна подкрепа за ДПС в Югозападна България, Перник и Кюстендилско
© Булфото (архив)

В последните 10 години се забелязва по-сериозна подкрепа за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с на избори в Югозападна България, Софийска област, Перник, Кюстендилско. Това съобщи пред БНР Диана Ефтимова от Институт за развитие на публичната среда.

Малко са като брой гласове все още, но става въпрос за засилване на подкрепата на Движението, уточни Ефтимова. Като пример тя даде Перник, където ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с тръгва от ниска база – 400 гласа през 2014 г., а през 2023 г. вече са над 1000.

От Института са изследвали 8 изборни кампании – парламентарни.

„Най-голямата мобилизация, над 500 000, е през 2014 г., след година протести срещу избора на Пеевски да председател на ДАНС, правителството „Орешарски“ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и БСП, което подаде оставка. Тогава видяхме как ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с мобилизира електората“, коментира Ефтимова.

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров бяха избрани за съпредседатели на ДПС

Тя припомни и изборната 2021 г.: През юли избирателната активност в страната беше ниска и необичайна да се провеждат избори и в последния период на годината. Тогава голяма част са в чужбина, частично електоратът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с работят в чужбина и може би това беше основно напрежение. През ноември 2021 г. резултатите на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се стабилизираха - около 340 000 на изборите 2 в 1, защото тогава за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с имаше президентска двойка“.

Според Ефтимова динамиката се променя и по райони – райони, в които движението губи в абсолютна стойност - брой гласове, а други се променят от 2014 г. повишават резултата си.

„Шуменско, Търговищко, Разградско има намаление на гласовете, но като дял ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с съвпада с намалява избирателната активност в страната. Това е процес от 2014 г. и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не може да събере повече гласове – избирателите не са мотивирани. А това е тенденция в страната“, коментира Диана Ефтимова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
744 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 05:26

4
❤️ Г­­­о­­­р­е­щ­­­и­­­ ­­­м­­о­­м­и­ч­­­е­т­а­­ ­в­и­­ ­о­ч­а­к­­в­­­а­­т ­­­-­­ X­­­1­8­.­F­­­U­­N

2024.02.26 | 11:43

3
Деляне Гн Хр Иванов нее крадец и идийот като теб.
текът им лигите

2024.02.26 | 11:26

2
за еврофондове, ама агресивния имидж на шиши ще ги подхлъзне

2024.02.26 | 10:09

1
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини