Политологът Светлин Тачев: Радев е по-мека версия на "Възраждане"

  • 04 декември 2023 18:03

  • 1130
  • 11
Политологът Светлин Тачев: Радев е по-мека версия на "Възраждане"
© Нова Нюз
Слушай новината Слушай новината

Очаквано беше президентът да наложи вето. По този начин той заявява позицията си такава, каквато е следвал винаги. Тя е по-умерена от тази на правителството по отношение на изпращането на оръжия на Украйна. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз социологът Светлин Тачев по повод решението на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да наложи вето върху изпращането на БТР-и в помощ на Украйна.

От друга страна правителството показа, че това, което ги държи заедно, е солидарността с Украйна и със западните партньори и по никакъв начин няма да позволят на президента да ги спъне, добави Тачев.

По отношение на Украйна разделението се вижда ясно. От едната страна имаме правителство, подкрепяно от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, които обявиха твърда прозападна позиция, а от другата страна имаме ясна опозиция в лицето на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. При БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" има нюанси, заяви политическият анализатор.

По средата има едно празно пространство, има вакуум - там се опитва да се позиционира Радев. Той е една по-мека, по-умерена версия на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", посочи Светлин Тачев.

Това в известна степен плаши лидера на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". В това лявопатриотично пространство започнаха да се появяват различни играчи. За този електорат се бори и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". На това поле имаме много играчи и не е ясно дали те ще започнат да се обединяват помежду си или ще се конкурират, коментира Тачев.

След ветото за БТР-ите за Украйна: "Възраждане" към президента: Благодарим за подкрепата!

По думите му в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също се случват интересни процеси.

Елитът в партията се подменя по две причини – вътрешнополитическа и външнополитическа. Външната вероятно е свързана с това, че почетният председател Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от вероятно иска да откъсне ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от влиянието на Турция. Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, като етнически българин, има възможността да отдръпне партията от Анкара, а във вътрешнополитически план да обърне партията към нови социални групи, включително и към етнически българи. Целта е партията да възстанови позициите си като балансьор в политиката ни, смята политологът.

Според него, въпреки скандалите в управляващото мнозинство, по нищо не изглежда, че правителството може да падне скоро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1130 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2023.12.04 | 21:40

11
Абе келеш, кой си ти, че да даваш разни определения за хората? Ти съдия ли си? Дори ТЕ не си позволяват такива волности, ама имат акъл!

2023.12.04 | 21:39

10
Абе келеш, кой си ти, че да даваш разни определения за хората? Ти съдия ли си? Дори ТЕ не си позволяват такива волности, ама имат акъл!

2023.12.04 | 21:06

9
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex
Как може на този селяндур

2023.12.04 | 18:21

1
изобщо да му хрумне да се показва по телевизията с това ужасно грозно лице и плешива тиква

2023.12.04 | 20:31

8
Грозна е майка ти !!!

2023.12.04 | 20:31

7
Hhahaha

2023.12.04 | 19:58

5
А БОРИСОВ Е ПО-ТВЪРДА ВЕРСИЯ НА ВЪЗРАЖДАНЕ

2023.12.04 | 20:30

6
На Борисов му е Твърд и ще ти ГО нацепи яко!!!
евал съм ти м@йката

2023.12.04 | 18:33

2
продажен убит.ляк, лявопатриотично пространство ... а онези от подмяната и доносническа бг сигурно десни ... демократи ... поредният пропагандатор по телевизиите на лъжата ... На България е време за Възраждане

2023.12.04 | 19:10

4
В БЪЛГАРИЯ НЯМА ВЪЗРОЖДЕНЦИ- ИМА ПУТЮВСКИ ГЪЪЗОЛИЗЦИ, КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА ТАКИВА
Ха

2023.12.04 | 18:58

3
Абе много полито лози в тая държава всеки идиот е политолог даже и рима има

Добави коментар

Водещи новини