И Росен Желязков убеден, че ветото на президента за БТР-ите за Украйна ще бъде преодоляно

  • 04 декември 2023 12:29

  • 428
  • 1
И Росен Желязков убеден, че ветото на президента за БТР-ите за Украйна ще бъде преодоляно
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Има необходимото мнозинство, което ще преодолее ветото на президента върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

Това каза председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Той участва в конференцията „Външнополитическата стратегия на Република България- предизвикателства и възможности“, предаде БТА.

Позицията на президента е предсказуема и последователна. Позицията на мнозинството също и тя ще е в посока да се преодолее ветото, защото външната политика на България се базира на цел, която е записана в Конституцията и тя е съдействие за установяване на справедлив международен ред, коментира Желязков по време на конференцията „Външнополитическата стратегия на Република България- предизвикателства и възможности“. Според него народните представители са достатъчно запознати и са взели мотивирано решение. 

Президентът наложи вето върху предоставянето на бронирана техника на Украйна

Припомняме, в мотивите към ветото на президента е отбелязано, че народните представители не са били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което ги поставя в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бахой

2023.12.04 | 19:45

1
Деа червен битгаз,деа!

Добави коментар

Водещи новини