И днес СОС не успя да си избере председател, ПП-ДБ-СС се отказаха от Бонев

  • 30 ноември 2023 13:27

  • 4043
  • 7
И днес СОС не успя да си избере председател, ПП-ДБ-СС се отказаха от Бонев
© Булфото

Скандал в началото на Столичния общински съвет. 

Общинските съветници на ГЕРБ-СДС, "БСП за България" и "Възраждане" напуснаха днешното заседание на Столичния общински съвет поради несъгласие с водещия на заседанието Грети Стефанова.

ГЕРБ-СДС не бяха доволни, че първите 7 реплики бяха дадени само на общински съветници ПП-ДБ-СС. 

Георги Георгиев (ГЕРБ): Хората ни интересуват, не обещанията дадени на Бонев

Така 30 минути след началото на заседанията излъчването на СОС беше прекратено. Минути по-късно обаче групите се върнаха в зала. 

"37 минути след началото на заседанието, вие сте се сетили да отговаряте на изказване на Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите", коментира Стефанова. 

"Няма правило, което да забранява да репликирам 30 минути след това", отговори ѝ Георги Георгиев. 

Булфото - част от групата на ГЕРБ-СДС

"След изказването на Васил Терзиев ние имахме допълнителни въпроси и подадохме заявка за тях, но не беше прочетена от председателстващата заседанието. Това е авторитарно управление на дебата на СОС и се повтаря за трети път. Това очевидно не демонстрира желание за диалог и каквото и да е разбирателство. Столичани трябва да разберат, че проблемът, основата, базата на това да нямаме избран председател на СОС се намира там - в тази група, в която има най-много общински съветници", заяви Ваня Григорова.

"Потвърждавам, че отново нашата кандидатура за председател на Столичния общински съвет (СОС) ще е Диана Тонова. Ако останалите колеги от другите групи проявят разум, нека я подкрепят", каза пред журналисти в СОС общинският съветник от БСП Иван Таков.

По думите му БСП не подкрепя вариант, в който най-възрастният общински съветник Грети Стефанова да бъде председател на СОС.

Иван Таков разкри защо БСП напуснаха залата на СОС

ПП-ДБ-СС заявиха, че ще оттеглят кандидатурата на Борис Бонев за председател на СОС за това заседание. Така кандидати остават Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от “Възраждане” И Пламен Данаилов от ИТН. 

"Нека опозицията, която се състои от общо 38 общински съветници, да си избере председател", каза Бонев.

Повече тук: 

ПП-ДБ (Спаси София) няма да издигат кандидат за председател на СОС

45 са общият брой гласували общинари на "първия тур", недействителните бюлетини са 27. Гласове са както следва Диана Тонова от БСП - 7, Красимир Гълъбов от “Възраждане” - 7 и Пламен Данаилов от ИТН - 4. Първите двама отиват на балотаж.

Резултатите от балотажа за деня: 40 са общият брой гласували общинари на "първия тур", недействителните бюлетини са 25. Гласове са както следва Диана Тонова от БСП - 8, Красимир Гълъбов от “Възраждане” - 7. Така СОС отново не успя да избере председател. 

Следващото заседание на Столичния общински съветник е на 7 декември. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4043 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.11.30 | 16:59

7
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon
Жетона

2023.11.30 | 14:12

6
Гей дружинка детелинка, доказват, че педа лите са злобни и гадни интриганти!

2023.11.30 | 14:02

5
ama mnogo vi molia bre izberete i drugiat pe dal bonev ta da mogat dvamata sas pe dalat terziev da si se shibkat i veselo da si upravliavat sofia

2023.11.30 | 13:35

4
ГРОБ ще се чифтосат с червените и копейките, само далаверката им е важна.

2023.11.30 | 11:33

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

2023.11.30 | 11:30

2
и правителство и местна власт, освен скандали и разправии, които естествено са цирк за пред народа, друго не са свършили! нека някой ми посочи само едно нещо, което са направили в полза на народа, единствено глоби, санкции, данъци, душене и разпродаване на държавата!
хг

2023.11.30 | 11:24

1
Дъното... и как тези хора ще се опитват да направят нещо за София ? По добре е да се вземат тумба роми там, със сигурност ще са по ефикасни в управлянието на столицата ! И да, ще знаят какви са проблемите и !

Добави коментар

Водещи новини