Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата

  • 21 ноември 2023 21:11

  • 971
  • 2
Ето какво ще обсъждат депутатите през седмицата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Ратификация на споразумение за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника на Украйна, предвижда проектопрограмата за работа на Народното събрание тази седмица, публикувана на интернет страницата му. Вчера комисията по отбрана одобри ратификацията на документа, според който България ще предостави на Украйна бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ, с отпаднала необходимост за нуждите на Министерството на вътрешните работи. 

Очаква се депутатите да прегласуват вота на недоверие към кабинета "Денков", внесен от "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ", заради"несправяне в сферата на националната сигурност и отбраната". 

Миналата седмица в четвъртък нямаше кворум за прегласуването, а в петък заседанието на парламента не започна отново поради липса на кворум. 

Депутатите и днес не успяха да гласуват втория вот на недоверие към кабинета "Денков"

Първото четене на промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, също е в проектопрограмата на Народното събрание. В нея са и първите четения на промени в редица данъчни закони - в Закона за акцизите и данъчните складове; Данъчно-осигурителния процесуален кодекс; Закона за данък върху добавената стойност; Закона за корпоративното подоходно облагане; Закона за данъците върху доходите на физическите лица и в Закона за местните данъци и такси.

Предвижда се също парламентът да гласува за подуправител на Националната здравноосигурителна каса. Здравната комисия одобри единствената кандидатура за поста – на проф. Момчил Мавров.

Създаване на Временна комисия за защита правата на психичноболните пациенти и изготвяне на законодателни промени, които да ги гарантират, също е включено в проекта за програма за седмицата на парламента.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
971 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.22 | 01:12

2
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex
квото правят всеки път

2023.11.21 | 22:28

1
ше спрягат глагола мотам се

Добави коментар

Водещи новини