Парламентът прие правилата за избор на подуправител на НЗОК

  • 10 ноември 2023 09:49

  • 707
  • 1
Парламентът прие правилата за избор на подуправител на НЗОК
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

С 131 гласа "за",  депутатите приеха процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидати за подуправител на НЗОК, представянето и публичното оповестяване на документите и изслушването на кандидатите в Комисията по здравеопазването, както и процедурата за избор от Народното събрание. 

"Против" бяха от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИТН.

Шефът на ресорната комисия Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г. предложи процедурните правилата да бъдат вкарани извънредно като точка първа от днешното заседание.

Депутатите не приеха на първо четене промени в Закона за пряко участие на гражданите

Като мотиви за вкарването на точката проф. Костадинов посочи, че е необходимо във връзка с приетия от НС през септември Закон за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване.

Точка втора пак по негово предложение ще бъде приемането на първо четене на Закона за здравето. 

Предложенията за подуправител могат да се правят от парламентарните групи, пише в мотивите на проекта за решение.  След това се внасят в писмена форма чрез председателя на НС до ресорната комисия в тридневен срок след приемането на процедурните правила.

В рамките на 15 минути кандидатите ще трябва да изложат своите мотиви защо са подходящи за позицията. 

Мандатът на подуправителя е 5 години. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
707 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.10 | 10:02

1
Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами------> min.lc/diabexin

Добави коментар

Водещи новини