Митов: ГЕРБ иска промяна в работата на правителството, не нови избори за парламент

  • 12 ноември 2023 09:31

  • 1361
  • 10
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

България има нужда от редовно правителство и затова стъпките ни са в посока запазване на управлението. Единствената спойка е евроатлантизмът и нищо друго не ни обединява с ПП-ДБ. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, пред бТВ. 

По думите му ГЕРБ спечели местните избори, но големият извод от местния вот е, че се роди нова сглобка. Във Варна Възраждане и БСП гласуваха на втори тур за ПП-ДБ, даде пример Митов за въпросната втора сглобка, за която намекна, че съществува. "Възраждане, ПП-ДБ и БСП гласуваха заедно на втори тур и това обединение докара на местно ниво кметове, които сега ще трябва да управляват, и в общинските съвети да управляват заедно", коментира Митов.

Според него думата "сглобка" трябва да спре да се употребява, а да се измисли друг термин. Ако искаме държавата да върви в правилната посока, ще трябва да се подпише коалиционно споразумение, настоя Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, и добави, че лошото управление в момента започнало да ерозира. Екзотиката, която се наблюдава в момента е неработеща и затова не върви нищо в изпълнителната власт. Министрите са много спорни и не могат да ни убедят в това, което правят, разкритикува Митов.

Настимир Ананиев: ГЕРБ малко се разпада, Борисов се опитва да потули един лек бунт

Той изтъкна, че трябва да се преразгледа начинът, по който съществува правителството, но не се задавали нови предсрочни парламентарни избори. За него е обичайно, че хора, които твърдят, че евроатлантици, да продължат да пазят дерогацията на "Лукойл".

Митов призна, че ГЕРБ-СДС имат сходни виждания с ДПС. Той вижда още брутално неизпълнение на законодателната програма на правителството - и в сферата на здравеопазването, и в усвояването на европейските средства. Големият крайъгълен камък за правителството ще са дебатите за бюджета, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Според Митов със сегашния финансов министър Асен Василев България не може да влезе в Еврозоната. Бюджетният дефицит непрекъснато расте и за Митов това са огромни проблеми, въпреки обещанията да не се вдигат данъците. Дебатът около бюджета е стратегически дебат и ГЕРБ ще настояват в бюджета да се запишат проектите, които ще бъдат финансирани с точните суми, които са необходими, за да се следва консервативен подход и да се гарантиране на местното самоуправление развитие по регионите, подчерта той.

ГЕРБ-СДС тепърва ще подкрепят политики, които се разпознават, а за другите политики да търсят мнозинството на БСП и "Възраждане", каза Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Последвайте канала на

Калина Христова
1361 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2023.11.12 | 11:03

10
Изборите минаха и този политически номад пак изпълзя от дупката си.
ИСТИНАТА

2023.11.12 | 10:26

9
А,ние искаме ИСТИНАТА за ШАЙКАТА ОПГ"герб" и ЯТАЦИ !!!
един

2023.11.12 | 09:49

2
Искат да крадат като преди,а виновни да са Промяната!Това няма как да стане!
МАМИЦАТА ТИ ДЖЕНДЪР- СКА

2023.11.12 | 10:16

8
ЛЮЛЯК, ГЪТНИ СЕ ВЕЧЕ :)

2023.11.12 | 09:56

4
да видим, но речта на тиквака беше много смешна вчера.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.11.12 | 09:41

1
ДА БЕ, СЮ, ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ СМЕЕТЕ ДАЖЕ ДА МИСЛИТЕ ЗА ИЗБОРИ СЛЕД "БЛЕСТЯЩАТА ПОБЕДА" НА МЕСТНИТЕ :)
УМРИИИИ ГНУСЕН УРОД

2023.11.12 | 10:15

6
ЛЮЛЯК, ГЪТНИ СЕ ВЕЧЕ :)
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.11.12 | 10:06

5
люлякът е шизофреник, идиот и тъп тpoл, който дриска тук тъпните на пасольството.
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.11.12 | 09:56

3
така е, долното уйно. ти, люляк, си шизофреник, идиот и тъп тpoл, който дриска тук тъпните на пасольството.

Добави коментар

Водещи новини