Лорер: В настоящата ситуация в парламента не може да има работещо мнозинство без ГЕРБ

  • 09 май 2024 10:54

  • 1066
  • 9
Лорер: В настоящата ситуация в парламента не може да има работещо мнозинство без ГЕРБ
© Bulfoto

Не мисля, че в настоящата ситуация в парламента може да има работещо мнозинство без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, каза днес при представянето на листата на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (ПП-ДБ) във Варна нейният водач Даниел ЛорерДаниел ЛорерДаниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава.

Той подчерта, че посланията на коалицията остават същите – че е време за реформи в България. По думите на Лорер такива са необходими преди всичко в съдебната система. Според него началото е поставено с промените в Конституцията, сега са нужни такива и в Закона за съдебната власт.

След появата на ПП-ДБ, и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с разбраха, че не могат да управляват постарому и ще се наложи реформите да се свършат, каза още Лорер. Според него добрият тон е бил загубен след внасянето на правителство без тяхното съгласие. Това обаче беше резултат, истинската първопричина беше, че и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, отказаха да направят реформите, които ние считаме за ключови, каза още Лорер. Той бе категоричен, че по тази точка ПП-ДБ няма да отстъпят и дори да са в опозиция и нечие друго правителство да предложи реформите, ще ги подкрепят.

Станаха ясни водачите на листите на ПП-ДБ за изборите 2 в 1

Лорер коментира още, че европейските теми стават все по-голяма част от дневния ред, макар нашето общество да не им обръща сериозно внимание.

Той призова българите да гласуват за Европейски парламент, защото поне половината от нещата, с които се занимава българското Народно събрание, са законодателство, идващо от Европа. На този фон евроизборите са може би дори по-важни от националните, допълни Лорер, предава БТА. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1066 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2024.05.09 | 14:18

9
Ей, на тия все едно Доган от сараите им е писал репликите. А, ама то си е така, за това свинята пеевски се гушка с ББ.
ШИБАМ КУPBИТЕ НА КОЗЯК 16

2024.05.09 | 13:54

8
А КАКВО СТАНА С ВКАРВАНЕТО НА БОЙКО В ЗАТВОРА, МА, КУPBO ЧИФУТСКА?
ПеПерасти гадни, сър

2024.05.09 | 13:21

7
Алчен, нагъл семит - сега ли го разбра това бе? Искахте цялата ама съвсем цялата власт и си получихте съответно целия, гоУем и чепат хОй на Бойко отзадзе.
Реалист

2024.05.09 | 12:47

6
Г-н Лорер,спокойно си пийте кафето,Вие от ПП-ДБ сте опозиция във следващия парламент.Сами решихте това,след като най-нахално поискахте цялата власт във България на базата на по-малко от 60 депутата,които имахте в отиващото си народно събрание.Такава наглост никоя партия не си е позволявала,поне от 1990 година насам!!!

2024.05.09 | 12:14

3
grobarski bokluk nauci se da smiatash tce 60 kupeni deputata sa malcinstvo ot obsht zbor 240 prestapnici
Пешо

2024.05.09 | 12:45

5
Абе мал. о ,ник!! От кой гроб излезе ,че ръсиш ид ,и ,от, щини ???

2024.05.09 | 12:30

4
И ти ли Бруте?
йьйфх

2024.05.09 | 12:04

2
лелееее, осъзнавате го-но пак се правите на идиоти!

2024.05.09 | 12:00

1
Гукате си, а?

Добави коментар

Водещи новини