Портних уволни дисциплинарно отстранения главен архитект на Варна

  • 10 август 2023 15:12

  • 5432
  • 2
Портних уволни дисциплинарно отстранения главен архитект на Варна
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Бившият главен архитект на Варна Виктор Бузев, който бе отстранен от длъжност през април, миналата седмица е бил уволнен дисциплинарно.

Това заяви кметът на морския град Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, който коментира отменена от съда заповед за отстраняването на Бузев, предава Дарик.

„Решението на съда касае само заповедта за временното отстраняване на Виктор Бузев като главен архитект. То не е окончателно и ще бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Това не означава, че Бузев е възстановен на работа, защото от 3 август той е дисциплинарно уволнен”. 

Портних отклони въпросите дали му е бил искан подкуп от апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Кметът добави, че не може да коментира темата. 

Главният архитект на Варна обжалва заповедта на Портних за временното му отстраняване от работа

Община Варна има готовност да дофинансира ремонта на физкултурния салон на училище „Найден Геров”. Засега обаче не е получен отговор от министерството на спорта, което е възложител на строителните дейности. Сградата е почти готова, като остават довършителни работи, каза още Портних. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
5432 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Теодор Атанасов

2023.08.10 | 17:17

1
Vote 4 Me.
Ляв бек

2023.08.11 | 04:55

2
Who are you?

Добави коментар

Водещи новини