Депутатите обсъждат ветото на президента върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите

  • 30 април 2024 18:44

  • 1375
  • 1
Депутатите обсъждат ветото на президента върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите
© Bulphoto

Депутатите обсъждат на извънредно заседание ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите. Вчера президентът върна за ново обсъждане определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, свързани с опазването на околната среда.

Без да оспорва необходимостта от ускоряване на изграждането на обектите със стратегическо значение, президентът връща за ново обсъждане в Народното събрание текстовете, чието прилагане би довело до намаляване на нивото на отговорност на администрацията за защита на живота и здравето на хората при изпълнението на мащабни проекти, се посочва в съобщението на прессекретариата на държавния глава. 

Депутатите оставаха в сила алтернативния данък за бране на гъби и билки, 0% ДДС на хляба до края на годината

Днешното второ извънредно заседание на 49-ото Народно събрание беше свикано по разпореждане на заместник-председателя на парламента Росица Кирова.

В 18:03 часа тя закри извънредното заседание, насрочено за 14:00 часа днес, и насрочи ново извънредно заседание за 18:20 часа. Единствена точка в дневния ред е обсъждането на ветото на президента върху разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1375 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 06:51

1
❤️ Г­о­­­р­­­е­щ­­­и­ ­­м­­о­­­м­­­и­­­ч­­­е­т­а­ ­в­и­ ­­о­­­ч­­­а­­к­­в­­­а­­­т ­-­­ X­­1­­8­­­.­­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини