Кирил Петков: Внасяме предложение за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец"

  • 19 юли 2023 07:37

  • 2645
  • 0
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Внасяме предложение за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец".

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

"Тази сутрин внасяме предложение за връщане обратно на контрола на българската държава в пристанище „Росенец”. Нашето предложение ще прекрати концесията на пристанището, която беше увеличена от служебния кабинет с 24 години без мотиви".

 

ДБ внесе законопроект за връщане на нефтения пристанищен терминал „Росенец“ на държавата

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически коментира, че очаква ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на също да подкрепят предложението им.

„По принцип всички ключови инфраструктури трябва да бъдат под контрола на държавата – особено тези по границата. В миналото винаги е имало съмнения какъв е контролът на това пристанище. А нашата цел в влизане в Шенген и това е голяма и ясна стъпка в тази посока. Министерство на транспорта заяви вече, че може да оперира това пристанище. Така ще има приходи, които ще влизат в хазната”, подчерта Петков.

„Тази стъпка е и в съответствие с регламента на ЕС във връзка със санкциите срещу войната. „Така заявяваме ясно, че Шенген е наша национална цел. Че няма да се предават ключови обекти без мотиви и да се удължават концесии без неясни цели”.

 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2645 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини