Кирил Петков: Посещението на Зеленски показва колко е важна България за ЕС и НАТО

  • 06 юли 2023 14:20

  • 1110
  • 0
Кирил Петков: Посещението на Зеленски показва колко е важна България за ЕС и НАТО
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Това показва колко е важна България за Европейския съюз и за НАТО и как Украйна ни вижда като един стабилен партньор и разчита на нашата подкрепа. Това каза пред журналисти в парламента Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в коментар за визитата на украинския президент.

Президентът Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е световен лидер и това, че е избрал днес да бъде в София, показва, че България- с новото правителство, както и по време на нашето правителство, може да бъде стабилен партньор, че може да се разчита на нас, каза Петков. 

Ние се познаваме от нашата среща в Киев и съм щастлив да го видя отново, посочи депутатът. Той изрази надежда ползотворно да работят за благото на цяла Европа и за мира в Украйна.

България показа и заяви днес, че мнозинството от народните представители застават твърдо зад стабилната европейска позиция на България, ясната подкрепа за Украйна и може да сме горди, че не сме на периферията, не сме нестабилният партньор, не сме троянският кон, напротив – ние сме значим, важен партньор, на който Украйна разчита, смята Петков.

Сигурност и отбрана - акцентите в срещата на Денков и Габриел със Зеленски

Той посочи, че „по никакъв начин никакви български граждани няма да се изпращат в Украйна за каквото и да било“, предава БТА.

На въпрос, свързан с решението на правна комисия да отхвърли предложението за провеждане на референдума на „Възраждане“, Петков коментира, че това, което се е показало вчера, е, че този референдум е незаконен. Ние нямаме право да вкарваме на референдум международни договори и това е записано в Конституцията, добави депутатът. Според него никой не се притеснява дали в неговото портмоне ще има евро или лев, а да не се качат цените. Няма в цяла Европа страна, която да бъде унищожена от еврото, напротив – всички страни, които са в еврозоната, са по-добре, посочи Петков. 

Попитан дали всички парламентарни групи ще се срещнат със Зеленски, Петков отбеляза, че не е правил организацията на това събитие. Той предположи, че има политически партии, които не биха искали даже да го видят.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини