Владислав Панев: На практика митница на пристанище "Росенец" не действа

  • 19 юли 2023 08:53

  • 1461
  • 0
Владислав Панев: На практика митница на пристанище "Росенец" не действа
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Пристанище "Росенец" е еманация на завладяната държава. Това заяви в "Денят започва" Владислав Панев, заместник-председател на ПП-ДБ.

Той изрази оптимизъм, че предложението им за прекратяване на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец" ще намери парламентарна подкрепа и решение може да бъде взето до края на този месец.

"На практика там митница почти не действа. Тоест и да действа, то е на базата на информацията, която ѝ се подава от концесионера - "Лукойл". Компанията е с преоблаватща рускса собственост, така че е напълно нормално нашата държава да вземе мерки по отношение на дейността на тази компания, особено ако тя се опитва да защитава чужди на нас интереси", допълни Владислав Панев.

Кирил Петков: Внасяме предложение за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец"

Според него Министерството на транспорта може да намери достатъчно аргументи за прекратяване на концесията заради нарушения.

Панев каза, че служебният кабинет в края на миналата година "абсолютно ненужно" е удължил концесията на пристанище "Росенец" с 24 години.

Българската банка за развитие е доказала, че не изпълнява основната си функция - да подпомага малки и средни предприятия. През последните 2 години мениджмънтът е добър, но преди това банката е финансирала основно големи предприятия, свързани с олигарси. Така Панев обоснова идеята за приватизация на ББР.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1461 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини