Митов за изявлението на Радев за Украйна: Поредната срамна проява на президента

  • 15 юли 2023 10:40

  • 2733
  • 0
© Bulphoto/архив

„Поредната срамна проява на президента Радев, това е малко като да твърдиш, че жертвите на канибала Чикатило сами са настоявали да бъде рязана част от плътта им“.

Това каза в интервю за предаването „Тази неделя“ по бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод изявлението за войната в Украйна на държавния глава  Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на вчера.

Атанас Атанасов разкри какви планове е имал президентът Радев

„По същия начин сега кремълският Чикатило – г-н Путин, се опитва да отхапе част от територията на съседна държава, избивайки мирно население, а нашият президент се прави, че не вижда това и смята, че жертвата трябва да откъсне част от плътта си и да я даде на канибала“, допълни депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Според Митов държавният глава е много огорчен, че вече не управлява еднолично. Той коментира, че се радва, че e Радев вече не играе роля в международните отношения на Българската държава.

Радев: Украйна настоява да води тази война, но сметката се плаща от Европа

На въпроса дали ГЕРБ ще инициира импийчмънт на президента зам.-председателят на партията отговори, че в момента има по-важни теми като правосъдната реформа, промените в Конституцията и други законодателни промени.

Той коментира и информацията, че сайтат на българския парламент е станал жертва на хакерска атака тази нощ.

Сайтът на Народното събрание вече работи

„Доколкото зная няколко официални страници на българската държава доколкото зная са били обект на DDoS атаки. Това не е неочаквано и преди се е случвало. Въпросът е ние имаме ли достатъчен капацитет за кибер защита. Ето още една тема, върху която и българският парламент, и българското правителство трябва да работят възможно най-бързо, така че да защитим дигиталната си инфраструктура“, заяви Митов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини