Митов (ГЕРБ): Срещата между Радев и Зеленски беше срамна, украинският президент трябваше да обяснява защо трябва да защитава страната си

  • 06 юли 2023 19:36

  • 10431
  • 0
Митов (ГЕРБ): Срещата между Радев и Зеленски беше срамна, украинският президент трябваше да обяснява защо трябва да защитава страната си
© bulphoto (Архив)
Слушай новината Слушай новината

Посещението на Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е ясен и категоричен знак, че България стои на правилната страна на историята. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Според него това посещение е трябвало да се слумчи по-рано и заяви, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са изразили ясна подкрепа за УКрайна още в началото на войната и оттогава натискат за такава подкрепа всички възможни начини. Обвини правителството на Кирил Петков и т.нар. четворна коалиция, че са държали декларациите на НС да бъдат "беззъби", да не включват военна помощ.

"Заради тази позиция, заедно с тази на президента Радев, България изпадна от класацията на нормалните цивилизовани държави".

Президентът Зеленски: Благодарни сме на България за това, че е на светлата страна на историята

Митов посочи, че днес Зеленски е чул двата спектъра на българския политически и обществен дебат по отоншение на Украйна.

По повод решението да бъде продадено оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна коментира, че от години е ясно, че то няма да влезе в употреба у нас.

"На украинците ще им свърши работа, те имат специалистите, не зависят от Русия", посочи Митов.

Политкиът допълни, че оборудването ще бъде продадено минимум на цената, на която България го е купила. Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, каза още, че по-рано днес Европейската комисия обяви възможност да финансира тази сделка.

"Това по никакъв начин не ни прави уязвими и не обезсилва Българската армия. Това са пропагандните тези, които чухме в президентството. Страховете на хората са легитимни, но се подхранват от безотговорни политици от БСП и "Възраждане" и президента Радев", подчерта бившият външен министър.

Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, отправи остри думи към Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, наричайки го "жалък и мрънкащ човек". Според депутата срещата между Радев и Зеленски е била срамна, тъй като се е наложило украинският президент да обяснява защо трябва да защитава страната си.

"Единствената пропагандна глупост, която може би пропуснаха днес от трибуната на НС, беше за бойните комари в Украйна - това са неща, които говори Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975", каза още той.

Според него Корнелия Нинова злоупотребява с думите национално предателство и национален интерес.

"Наследниците на Коминтерна трябва много внимателно да стъпват, като говорят за национално предателство", каза депутатът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини