"Център за анализи и маркетинг": ГЕРБ-СДС първи, ПП-ДБ след тях, Гешев влиза, ако изборите бяха днес

  • 12 юли 2023 12:30

  • 3038
  • 0
"Център за анализи и маркетинг": ГЕРБ-СДС първи, ПП-ДБ след тях, Гешев влиза, ако изборите бяха днес
© Novini.bg/ Булфото

Ако тази седмица имаше предсрочни парламентарни избори, 24.9% биха гласували за коалицията ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, за ПП-ДБ биха дали вота си 20%, за "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" - 13.8%, за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - 12.8%, а за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - 8.6%. 

Това показват данните от социологическо проучване на Центъра за анализи и маркетинг, финансирано със собствени средства на организацията. То е проведено сред 1021 пълнолетни граждани в страната в периода от 3 до 7 юли. 

image

Ако тази седмица се провеждаха извънредни парламентарни избори ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в би спечелила с 24,9%, ППДБ биха получили 20,4%, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" - 13,8%, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - 12,8%, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - 8,6%. Това показват данните от социологическо проучване на "Център за анализи и маркетинг" на Юлий Павлов. Според изследването ИТН на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е под чертата с 3,5%.

"Алфа рисърч": 48% от българите одобряват правителството "Денков-Габриел"; ГЕРБ пак първи

43,2% от анкетираните смятат, че правителството на Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С се справя "по-скоро неуспешно". Обратно, кредит на кабинета дават едва 31,2%.

Центърът за анализи и маркетинг за първи път измерва и електоралния потенциал на евентуална нова партия на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, който вече обяви създаването на гражданско движение "Справедливост за България". Данните сочат, че Гешев тръгва с потенциален актив от 6,3%, без още да е учредил партия. От тези 6,3% твърдо решени да гласуват за бившия главен прокурор са 1,2%, а 5,1% заявяват, че е възможно да пуснат вота си за него.

 

45,7% не одобряват начина, по който Гешев бе освободен като главен прокурор, докато 34,3 го одобряват. В същото време 66,7% одобряват принципно уволнението на Гешев.

62,9% от анкетираните обаче не одобряват и избора на Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. за временен главен прокурор. Според 73% от българите е важно най-после да бъде избран нов състав на Висшия съдебен съвет, който работи с изтекъл мандат. 

Първи по доверие сред политиците категорично е президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на с 41,2%, следван от Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова с 38,3%.

Изследването е проведено със собствено финансиране на Центъра сред 1021 пълнолетни български граждани чрез пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3038 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини