Стою Стоев: Дали е основателно решението за освобождаването на Гешев, вече е в ръцете на президента

  • 13 юни 2023 14:46

  • 1601
  • 6
Стою Стоев: Дали е основателно решението за освобождаването на Гешев, вече е в ръцете на президента
© Булфото

Прави впечатление разликата в бързината, с която се разглеждаха предишни искания за освобождаване на главния прокурор, с настоящето, коментира пред журналисти председателят на Комисията по правни въпроси в Народното събрание Стою Стоев ("Продължаваме промяната-Демократична България") във връзка с решението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Дали е основателно това решение, което взеха, вече е в ръцете на президента, посочи още Стоев.

В отговор на въпрос, той обясни, че една от основните теми във връзка с конституционните промени ще бъде фигурата на главен прокурор и нейното реформиране. Дали въобще ще стигнем до премахване на тази фигура, предстои да обсъдим с всички парламентарно представени партии, заяви той.

Относно поисканите имунитети на депутати, Стою Стоев каза, че най-вероятно днес ще внесат решение за създаване на комисия, за да покажат на обществото, че “на никого не крият имунитета”.

Не смятам, че е целесъобразно да правим пет различни комисии, така че поне нашето предложение ще бъде за една обща комисия за всички имунитети, допълни депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България".

Минчев: Освобождаването на Гешев беше скоростно, това е само началото на съдебната реформа

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1601 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Ко

2023.06.13 | 14:57

1
Тоя па кои беше,прилича ми една свиня

2023.06.13 | 16:27

6
То си е Сеиня
Нета е залят с герб - бок луци!

2023.06.13 | 16:02

5
Че Путин е агресор е друг въпрос, но по важното в момента са последиците за България от корупционния модел на ББ и обединяването на герб- ПП мафи ята : 1. Няма да ни приемат в еврозоната и Шинген докато ББ е на свобода 2. По дълбоки " реформи" на държавата със цел обслужване само бизнес интересите на обръча от фирми на ББ- Доган- Петков - Асанчо и Хр. Иванов 3. активниране на медиите на мафи ята, които ще отразяват мнението на герб активистите от политолози и социолози ( Коларова, Б Димитрова, Христова, Ст Стоев, Ал Гафари и т.н), които ще изкарат за пореден път Президента " виновен" за всичко, въпреки че благодарение на него държавата е на крака. Бях от хората които протестираха и искаха оставката на Гешев, но сега искам да остане, защо той е скаран с маф ията! Гласувах за ПП 2 пъти, а за чалгара 1 път, но се оказаха измамници, просто са другото лице на банкнота чекемедже - ББ. Как пък политическите въпроси ВСС ги решава за часове, а гражданските дела ги размнотават години!
Нета е залят с герб - бок луци!

2023.06.13 | 16:01

4
Че Путин е агресор е друг въпрос, но по важното е в момента са последиците за България от корупционния модел на ББ и обединяването на герб- ПП мафи ята : 1. Няма да ни приемат в еврозоната и Шинген докато ББ е на свобода 2. По дълбоки " реформи" на държавата със цел обслужване само бизнес интересите на обръча от фирми на ББ- Доган- Петков - Асанчо и Хр. Иванов 3. активниране на медиите на мафи ята, които ще отразяват мнението на герб активистите от политолози и социолози ( Коларова, Б Димитрова, Христова, Ст Стоев, Ал Гафари и т.н), които ще изкарат за пореден път Президента " виновен" за всичко, въпреки че благодарение на него държавата е на крака. Бях от хората които протестираха и искаха оставката на Гешев, но сега искам да остане, защо той е скаран с маф ията! Гласувах за ПП 2 пъти, а за чалгара 1 път, но се оказаха измамници, просто са другото лице на банкнота чекемедже - ББ. Как пък политическите въпроси ВСС ги решава за часове, а гражданските дела ги размнотават години!
ГЕШЕВ И САРАФОВ

2023.06.13 | 15:04

3
МИЛИОНЕРИ ...., ИМОТИ , СКЪПИ В ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ ... РОДНИНИТЕ ИМ С ЛУКСОЗНИ КОЛИ И ПРОТЕКЦИИ ....ИМОТИ , ВИЛИ КЪЩИ ..., ГЕШЕВ И САРАФОВ МИЛИОНЕРИ ...., СЕГА СЕ ОПРАВДАВАТ С БОЙКО БОРИСОВ ....., АРЕСТ ЗА ГЕШЕВ И САРАФОВ ... РОДНИНИТЕ ИМ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА ...И СМУЧАТ ЛИ СМУУУЧАААТ ......,А ЗА КЮЛЧЕТАТА И ПАЧКИТЕ , ПОСТАВЕНИ В СПАЛНЯТА НА БОЙКО , СА ОТ СЪЩИТЕ ИЗНУДВАЧИ ГЕШЕВ И САРАФОВ , ТЕ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ ТОВА ..., БОЙКО СЕ ЧУДИ ОЩЕ КОЙ МУ ТУРИ В ЧЕКМЕДЖЕТО ФАЛШИВИ ПАРИ И КЮЛЧЕТА И ГИ СНИМА ... ...., ГЕШЕВ И САРАФОВ СА ............, .....РАЗПЛЕТЕ СЕ ВСИИИИЧКООО .. .. ...
ГЕШЕВ И САРАФОВ

2023.06.13 | 14:58

2
МИЛИОНЕРИ ...., ИМОТИ , СКЪПИ В ТУРЦИЯ, ГЪРЦИЯ ... РОДНИНИТЕ ИМ С ЛУКСОЗНИ КОЛИ И ПРОТЕКЦИИ ....ИМОТИ , ВИЛИ КЪЩИ ..., ГЕШЕВ И САРАФОВ МИЛИОНЕРИ ...., СЕГА СЕ ОПРАВДАВАТ С БОЙКО БОРИСОВ ....., АРЕСТ ЗА ГЕШЕВ И САРАФОВ ...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини