Георг Георгиев към Ковачевски за сравнението на България с Русия: Нагло и цинично!

  • 18 май 2023 11:03

  • 785
  • 4
© Булфото (архив)

Ще отправя днешната декларация в две качества - като представил на политическата партия, която направи най-голямата инвестиция в отношенията между България и РС Македония, и като наследник на македонски българи. Хора, които бягайки от ужаса на Първата световна война, намират дом в България. Това каза Георг Георгиев в декларация от името на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1241

Обръщам се към представителите на РСМ като към роднини - в момента нашите отношения се намира в разлом! Стигнахме до момент, в който премиерът на РС Македония сравни България с агресора Русия. Не само цинично, това отношение е и нагло!

Ако днес някой си позволява да ни сравнява с Руската федерация, то ние ще го предупредим - не можете да ни принизявате до най-вероломните агресори, каза още той. 

И Георг Георгиев с остър коментар срещу Ковачевски

Напомням на съседката ни, че без България няма как да се случи разширяването на Западните Балкани и приемането на РСМ в Европейския съюз, допълни Георгиев. 

Според него безотговорността може да намери решение чрез излъчването на ново стабилно правителство, което да върне дипломацията и международната политика във фокуса, който да служи на българския национален интерес. България бе гарант и за сигурността на целия балкански регион на Централна и Югоизточна Европа. Ако някои си позволява да ни сравнява с Руската федерация, в нашите ръце е инструментариумът, с който можем да поправим тази несправедливост, подчерта Георг Георгиев.

"Постигнатото от няколкото правителства на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, в момента е погубено от една вътрешна безотговорност. "

Време е да се замислим, колеги от РС Македония - ще изхвърлим ли всички усилия от последните десетилетия, попита той.

"България е Европа и Европа е България - въпрос на ценности и идеали", припомни Георгиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
785 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.05.18 | 13:47

4
От ден на ден Македонците стават все по-нагли, а правителството и Радев мълчат. Защо? Явно това е приобщаването ни към Русия.

2023.05.18 | 12:49

3
Няколкото правителства на ГРОБ бяха уредили всички канали за контрабанда в ЕС, а сега трябва да започват пак.

2023.05.18 | 12:03

2
Сърбите винаги са мразили България. CАЩ да прочисти РСМ от сръбските мекерета.
In

2023.05.18 | 11:25

1
Измислена държава, която беше грешка още от признаването и. В желанието си да им направим добро си плюхме на собствената държава.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини