Политологът Христо Панчугов за Гешев и Сарафов: Тревожно е, че и двамата са в бизнеса с правенето на внушения

  • 15 май 2023 17:55

  • 1987
  • 0
Политологът Христо Панчугов за Гешев и Сарафов: Тревожно е, че и двамата са в бизнеса с правенето на внушения
© бТВ

Пресконференцията на Гешев беше потресаващо несъстоятелна, нямаше нито един факт. Всичко беше внушения, един политик бил звъннал, имал доказателства, но не били публични, защото всичко е в сферата на шантажа. Това коментира в интервю за „Лице в лице“ политологът Христо Панчугов.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 510

Той отбеляза „странната връзка между темата за съдебната власт и нареждането на управлението“. „Тема, която за известно време иззе инициативата и я върна в ГЕРБ. Ако допуснем, че двете събития са свързани, това не само потвърждава ролята на Прокуратурата в политическата власт, а и че в момента се разместват тези пластове.

Борислав Сарафов: Познавам г-н Гешев добре и се страхувам за живота си, моля да ми бъде сложена охрана

„Самият факт, че представителите на две от основните институции, които трябва да гарантират сигурността, са в бизнеса на правенето на внушения, е достатъчно тревожен“, посочи той, визирайки Иван Гешев и Борислав Сарафов.

Според Панчугов, реализирането на съдебната реформа става все по-належащо. „Отдавна се претендира, че вече има готови законопроекти. Много е важно да видим добрите сили, които истински искат съдебна реформа, сега да поставят този въпрос на масата“, подчерта политологът.

Иван Гешев скъса оставката си и заяви: Време е да бъде изметен този политически боклук!

Според социолога Павел Вълчев, до момента надеждите за кабинет са били по-големи, но рязко са намалели. „Видяхме диалог между основните политически сили. Имахме вариант А и Б за решаване на политическата криза, а сега вече нещата се объркват. Останахме с впечатление, че са си дали сметка и се опитват да се върнат на политическата сцена с решения, конкретни мерки и предложения. Теренът се разкалва. Политиците трябва да решават и да помагат да няма такива кризи, а не да е обратното. Разрешаването на кризата в съдебната система преминава през обединяване на усилията“, категоричен бе той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1987 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини