Калфин категоричен: Да се прави коалиция с хоризонт няколко месеца е несериозно

  • 19 април 2023 08:59

  • 254
  • 0
Калфин категоричен: Да се прави коалиция с хоризонт няколко месеца е несериозно
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

"Да се прави коалиция с хоризонт няколко месеца е несериозно", заяви пред БНР Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, бивш вицепремиер, социален и външен министър, както и бивш евродепутат, сега директор на Европейската агенция за подобряване на условията за живот и труд.

Той вижда проблем в начина, по който в момента се водят преговорите между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ.

След преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Стана ясно кой ще е председател на НС

"Изреждането на купчина закони, които ще се приемат, показва пренебрежение към законодателната дейност. Един закон не е ценен само с това, че се приема, а че се прилага. Хората ги интересува какво ще се случи, а не какво ще пише в "Държавен вестник". Трябва да има политически ангажимент за прилагане."

"Публиката седи, гледа с интерес, не вижда съдържание. Един списък със закони не е съдържание, а лоша практика", подчерта Калфин.

"Приемането на закони, за да ни приемат в Шенген или да ползваме някакви пари от ЕС – няма кого да излъжем с това нещо. Това е за вътрешната публика. В момента се опитват да излязат от тези твърди позиции – започнаха да си говорят, само че го правят по един неособено прозрачен начин."

Относно бюджета Калфин посочи, че "на правителството му трябва бюджет" и "естествено, че нов кабинет ще го направи".

"Ако се създаде работеща коалиция, тя ще има собствения си почерк върху законопроектите. Служебният кабинет няма как да носи отговорност за каквото и да било."

По темата с изтеклите отдавна мандати на редица държавни органи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска коментира, че би се притеснил, "ако се събере сега един парламент да напълни всички тези постове и да се разпусне", което определи като реалистичен вариант, но "изключително лоша практика".

Най-вероятният вариант е сега преговарящите да направят правителство, няма значение чий мандат ще се използва, смята бившият вицепремиер.

Винаги, когато първите две партии в парламента направят правителство, питаме кой ще бъде опозиция, изтъкна още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
254 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини