След преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Стана ясно кой ще е председател на НС

  • 18 април 2023 16:07

  • 10498
  • 54
След преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Стана ясно кой ще е председател на НС
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

След няколкодневни разговори двете коалиции имаме изработена обща законодателна програма за работата на 49-ото Народно събрание. Тя включва важните проектозакони, които – освен внесените от Министерски съвет, ние заедно също ще изработим и те ще станат част от общите ни приоритети. Това съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава Атанасова след днешните разговори между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети да бъде избран за председател на 49-ото Народно събрание. Ако парламентът работи повече от 3 месеца, ще има ротация. За това са се договорили двете коалиции, обяви Атанасова. Докато Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети е председател на Народното събрание, председателят на правната комисия ще бъде излъчен от ПП - ДБ. Ако се стигне до ротация, ще бъде сменен и председателят на правната комисия.

Това ще се случи в изпълнение на "джентълменско споразумение" между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ, тъй като подобна ротация няма как да бъде заложена в решение на парламента, каза още Атанасова.

Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С от ПП - ДБ поясни, че номинацията на политическата сила за председател на правната комисия ще бъде обсъдена на Националния съвет и впоследствие ще бъде обявена публично.

Той уточни, че не са водени разговори за правителство.

Етапът, с който стартира парламента, го приключваме, надявам се, утре сутринта, и след това започват разговори, свързани с всичко останало - комисии, смяна на членове на регулатори и правителство, но това правителство все още е отговорност на мандатоносителя, който трябва да реши как ще подходи. Ние имаме реше ие на нашите Национални съвети, че няма да подкрепим правителство с първия мандат. Това решение не е променено. Ще го обсъдим отново, но аз не вярвам да има промяна на тази позиция. Въпросът е има ли друга работеща конструкция, която би могла да проработи, заяви Денков.

Двете най-големи парламентарно представени формации са изготвили общ списък със законопроекти, който ще предложат на останалите политически сили. Те касаят реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, присъединяването на България към еврозоната и Шенген, законопроектите за промени в НПК, КПКОНПИ и защита от домашно насилие. 

Законодателната програма ще бъде представена и на останалите парламентарно представени политически сили в търсене на конституционно мнозинство за съдебна реформа, стана ясно на брифинга.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят по законодателни приоритети

Давайки си ясна сметка, че тези усилия са част от един по-голям процес и по-дълъг път, но и отчитайки, че колегите имат решения на националните им органи по отношение на бъдещо правителство, ние категорично заявяваме, че сега най-важна е държавата ни и апелираме конструктивният тон и диалог да продължи, така че да се изпълни основната мисия на всеки един парламент - да излъчим работещо редовно правителство, каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Предстоят лидерски разговори. Предполагам, че те ще са в следващите дни, посочи Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10498 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
cska

2023.04.18 | 20:31

53
Със тази 4 коалиция която се здава ще цъфнем и вържем.Измекяри,крадци и проститутки
баба гицка

2023.04.18 | 19:34

52
НЕ ПИПАЙТЕ ГЕШЕВ - САМО ТОЙ ОСТАНА ДА СЕ БОРИ С МАФИЯТА - пп+дъ ебъ са лакеи на бобока, прокопа, божков, ктб и др. крадци и за това се страхуват от ГЕШЕВ

2023.04.18 | 19:24

51
БГ с това е официално НАТО Фашистка поклонническа Държавица вече отново. Хубавото е трябва и през това да се мине, за да завърши и да бъдем Освободени отново. История която се Върти.

2023.04.18 | 19:06

50
Идиоти
Емѝ...

2023.04.18 | 19:03

49
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

2023.04.18 | 18:54

46
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Емѝ...

2023.04.18 | 18:57

48
Тати ми ,четеше книжка за педерасти и ме караше да го пипам отдолу. После поемах ,големия му член в устата. Затова станах 55 годишен хомосексуалист и борец срещу РУСКОТО РОБСТВО В БЪЛАГАРИЯ!!! НИКОГА ВЕЧЕ!!!
Емѝ...

2023.04.18 | 18:56

47
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033
ОТ

2023.04.18 | 17:35

30
От 33 години всичко което има малко мозък драпа със зъби и нокти да се измъкнем от напаст като Възраждане, БКП ,БСП, АБВ И ВСИЧКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА КОМИНТЕРНА! Тоя капут зове за възраждане!
т@п жълтопаветник

2023.04.18 | 18:34

45
абе помияр скапан, ма те грантоядите от продай бг ицхака, панев, свирчев родителите им са номенклатурчици бе, точно тая коминтерна за която пишеш ... по.мияр... само дето сега са слуги на краварите... т@п ограничен жълтопаветник
Емѝ...

2023.04.18 | 18:28

44
Ще духам на всеки, който е срещу болшевики, комунисти, рашисти, путинисти и зелени чорапи. От коминтерна също. Слава на Американското посолство!✌
Ей

2023.04.18 | 18:07

42
Емй пидир@са ти ли си к у р в о, долна?
Емѝ...

2023.04.18 | 18:06

41
Тати ми ,четеше книжка за педерасти и ме караше да го пипам отдолу. После поемах ,големия му член в устата. Затова станах 55 годишен хомосексуалист и борец срещу РУСКОТО РОБСТВО В БЪЛАГАРИЯ!!! НИКОГА ВЕЧЕ!!!
бг

2023.04.18 | 18:21

43
как т еродила майка ти тиква асенчо гноме пп к урви

Добави коментар

Водещи новини