Калфин: Със следващия бюджет ще се види дали има желание за решаване на важните проблеми

  • 29 юни 2023 08:16

  • 506
  • 0
Калфин: Със следващия бюджет ще се види дали има желание за решаване на важните проблеми
© Кадър БНТ
Слушай новината Слушай новината

Няма изненада по отношение на избора, както и по отношение на ресора на българския еврокомисар.

ЕК е политически орган, г-жа Фон дер Лайен е от ЕНП, щеше да е изключително странно, ако ЕНП се откаже от едно от своите места в ЕК. Този избор до голяма степен беше предопределен. Това заяви пред БНТ бившият външен и социален министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Илиана Иванова е одобрена от председателя на ЕК за следващ български еврокомисар

По отношение на проектобюджета за тази година Калфин каза, че не може от него да се очакват големи политики, а повтаря това, което е предлагал служебния кабинет, но със заложен дефицит под 3%. Увеличението на пенсиите е по закон, 12% не покриват ръста на инфлацията, но поне е някакво движение, каза Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Министерството на финансите публикува проектобюджета за годината

По думите му със следващия бюджет ще се види дали има желание на управляващите за решаване на важните проблеми.

Според него профилът на ръководител на БНБ не трябва да е политически, а трябва да е човек, който разбира от икономика и макроикономика и да не е обвързан политически. Централната банка си върши работата изключително добре, коментира Калфин.

Скандалите около КТБ не се отразиха добре на физиономията на една солидна институция. Гуверньорът и целият състав трябва да носят стабилност, каза Калфин.

Последвайте канала на

Десислава Станева
506 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини