Любомир Каримански: Къде е прозрачността и кой ще прилага законите на ПП-ДБ и ГЕРБ?

  • 18 април 2023 20:03

  • 1877
  • 7
Любомир Каримански: Къде е прозрачността и кой ще прилага законите на ПП-ДБ и ГЕРБ?
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Финансистът Любомир Каримански коментира в студиото на "Денят ON AIR" резултатите от срещите между работните групи на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ, като посочи, че е важно да бъде гласуван проектобюджетът. 

"Въпросът е кой каква политика ще осъществява. Като че ли много бързо започнаха да се разбират. Странно как цялата съдебна реформа ще я създадат тези, които я искаха - Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от, заедно с човека, когото арестуваха - Бойко Борисов. ПП и ДБ държаха много на прозрачността, защо сега не видяхме нищо от тази прозрачност", заяви Каримански пред Bulgaria ON AIR. 

Според него, когато се споразумяват за десетки закони, които могат да внесат заедно, буди съмнения прилагането на тези закони, което трябва да стане от министерствата. Как точно ще бъде осъществено, от кое правителство, попита Каримански.

След преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Стана ясно кой ще е председател на НС

"Ако преди по-малко от седмица Борисов каза, че бюджетният дефицит ще бъде вероятно около 6-7%, в същото време чувахме от лидерите на ПП, че има как да направят така, че той да бъде до 3%. Как така имаме сериозни разминавания по бюджета в частта за дефицита?", каза още финансистът. 

Каримански предупреди, че бюджетът може да бъде взривен, а дефицитът да стане по-голям и да се наложи тегленето на нови дългове. По думите му икономиката се забавя в световен мащаб и това не допринася за нарастването на приходите в бюджета. Освен това икономиката ни е високо енергоемка, а производителността ѝ е много по-ниска от тази на чуждите икономики.

"Има нечуваемост на бизнеса. Необходимо е да се направи таргетиране на енергийните помощи. Раздадохме парите на калпак, говорим за между 10 и 15 млрд. лв. на годишна база. Сега ще се чудим през кой данък да си ги съберем", подчерта Каримански и добави, че не вярва законът за свръхпечалбата да мине в парламента.

"Не знаем върху каква политика ще стъпят първите политически сили, когато тръгнат да осъществяват законодателната инициатива. Как ще се прилагат законите? Виждаме колко закони имаме и как не се прилагат", посочи още финансистът. 

Гостът е на мнение, че в България никой не обръща внимание на кризата с регулаторните органи, които, по думите му, са в безобразно състояние. Каримански изтъкна, че институциите не работят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1877 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
????!!!

2023.04.19 | 07:06

7
"Другарю"Каримански,ЗАКОНИ на ПП-ДБ и ОПГ "герб" НЕ МОЖЕ да има,ЗАЩОТО "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" бе СЪЗДАДЕНА да ПРЕМАХНЕ,ИЗЧИСТИ ВСИЧКО МРЪСНО НАПРАВЕНО от ШАЙКАТА ОПГ "герб",да ВЪРНЕ ОТКРАДНАТОТО!!!

2023.04.19 | 05:10

6
ДС ще прилага законите, вие кой си мислите.

2023.04.18 | 22:49

5
Финансиста лови риба в мътна вода. Май си прави устата за министър в следващото правителство на порапа.

2023.04.18 | 21:31

4
Нелегални имигранти от Тунис в Италия с нож в ръка и силна музика в лодка. С Джорджия Мелони на власт, разтоварванията са се увеличили с 500%. Тя трябва да ги занесе в офисите на ЕС в Брюксел при приятелката си Урсула фон дер Лайен.

2023.04.18 | 21:04

2
Точно този гей ли , където като излезнеше всеки път от кабинета на петя ревеше
Емѝ...

2023.04.18 | 21:14

3
Аз духам на геьове .
Емѝ...

2023.04.18 | 20:35

1
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

Добави коментар

Водещи новини