ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят по законодателни приоритети

  • 18 април 2023 12:07

  • 1870
  • 11
© Булфото (архив)

Вече час продължава третата поред среща на преговорните екипи между ръководствата на парламентарните групи между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и ПП-ДБ. Днес се очаква да бъде завършен разговорът за законодателните приоритети, които двете най-големи формации в 49-отото НС ще предложат на останалите като законодателна програма за първата сесия, но от ПП-ДБ ще поставят отново въпроса за ротация като условие за избор на председател на парламента, информира на влизане ръководителят на преговорния екип на ПП-ДБ акад. Николай Денков: 

"Искам да разберете, че има връзка между законодателната програма и идеята за ротацията на парламента. Там също това, което сме обсъдили, е председателят на парламента и председателят на правната комисия да бъдат от различните политически формации. Така ще има съгласуване на това, което става в комисията, с това което решава парламента. Така че ротацията отново идея да се работи на максимални обороти, без да има някъде забавяне".

Бориславова: Продължаваме разговорите с ГЕРБ-СДС

Номинираният за председател на парламента от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Росен Желязков обаче даде да се разбере, че промяна в позицията на неговата формация няма и те продължават да не подкрепят ротационната форма: 

"Нищо не се е променило от вчера".

Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, уточни: 

"Разговорите между двете групи в частта правни екипи продължават. Аз моля за търпение, знам за обществения интерес към този процес, но ни трябва още малко време към момента, за да уточним важни детайли и вероятно, ако в днешния ден стигне до съгласие, то със сигурност медиите чрез вас и обществото ще бъдат уведомени за резултата".

„Разговорите продължават, не става за един ден“, каза и Лена Бориславова, която също участва в разговорите днес.

А зам.-председателят на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Томислав Дончев иронично коментира кое налага провеждането им: 

"Непоносима е мисълта за тридневна работна седмица. Затова сме тук".

Планираната за днес срещу между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Възраждане" се отлага за утре, съобщиха за БНР от пресцентъра на "Възраждане". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1870 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Реалист

2023.04.18 | 13:18

5
ПП-ДБ ги чака съдбата на Слави Чалгаря.......Никой не обича самозвани политици,дошли преди две години от Чужбина,да му дават акъл,при това лош за това,как да живеят във България!!! Просто Киро може да дава акъл само как се живее по гастарбайтерски в Канада,нищо повече!!! Жалко за ДБ,които се поведоха по акъла на Просто Киро,за което много скоро горчиво ще съжаляват......

2023.04.18 | 15:02

11
Не си е.ба..те майката със Кирил и Асен.Теса бъдещето на България.
Вени

2023.04.18 | 14:09

8
Щото Боко, който класира България последна във всички класации беше по- добър....
Коко

2023.04.18 | 14:41

10
Според мен в ротационният принцип за Предс.на НС е разумно да се включат всички партии,в зависимост от изборн.резултати.Пример: Герб 5 месеца,ПП,ДБ-4 мес.,Възр-3 мес.,ДПС-3 мес.,БСП-2 мес.,ИТН-1 месец.Всички ще се съгласят.

2023.04.18 | 14:15

9
ЧЕРВЕНОТО КОРУМПЕ ДЕНКОВ СЕ ОПИТВА ДА СПРЕ ПРОМЯНАТА... БЕЗ УСПЕХ.

2023.04.18 | 13:25

7
дано да се разберат, двете най-големи групи...иначе ще ни управлява русо-роба Копейкин
Анонимен

2023.04.18 | 13:20

6
Лена и Петков ще управляват от GOOGLE
Мила

2023.04.18 | 13:13

4
Защо триете коментари, Вие затова ли не можете да се похвалите с многобройни последователи?
Тези измамници ги избирахме

2023.04.18 | 13:09

3
Щото щели да изчегъртат герб и Борисов, те взеха да ги реабилитират
истината

2023.04.18 | 12:31

2
Денков, толкова ниско паднахте в очите на избирателите ,че така ще отпушите договорките както казва лорето ,че ви чака съдбата на слави кратуната .Сами паднахте в капана на разбойниците и опг ..От тук нататък каквото и да направите ,вече сте оцапани с вашата немощ в пролитиката .Ицито ви надхитри и сега ви се подхилва от някъде Язък за инфантилността и дебилността ви .

2023.04.18 | 12:20

1
Ще ви клецкат заедно само че официално

Добави коментар

Водещи новини