Росен Желязков (ГЕРБ): В следващия парламент ще търсим подкрепа от всички, дори от ПП

  • 23 януари 2023 19:01

  • 994
  • 16
Росен Желязков (ГЕРБ):  В следващия парламент ще търсим подкрепа от всички, дори от ПП
© Кадър: БНТ

Противопоставяне е думата, обобщаваща работата на 48-то НС. Още от самото начало беше ясно, че това ще е труден парламент. Резултатите от предсрочните избори няма да са по-различни. Аз не виждам нови играчи. Може да има някакво разместване на мандатите. Това заяви зам.-председателят на 48-то Народно събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Хората изтрезняха от очакването за някакви радикални промени. С чертаенето на червени линии и стигматизирането на политическия опонент – няма да получим по-различен резултат на следващите избори“, прогнозира той.

Желязков описа това поведение с римска поговорка: „Чуждите грешки са пред очите ни, собствените - зад гърба ни“.

Политолог: ГЕРБ не успя да разцепи ПП и ДБ, но лиши БСП от ореола

„Ние бихме направили всички, за да се укроти политическият дебат. Наблюдателите виждат, че хората започват да разсъждават доста по-прагматично. Няма магьосници, които идват, за да решават проблемите, вместо това видяхме да идват едни користолюбиви хора. Политиците дължат много отговори на обществото“, заяви зам.-председателят на НС.

„Ако се върнем в намеренията – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бяха единствените, които предложиха реалистичен кабинет на поф. Габровски и много ясно поискахме подкрепа по приоритети. Ние сме единствената политическа сила, която поиска доверие, но за съжаление сме неразпознаваеми в това си намерение. Основният ни политически опонент живее с усещането, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не трябва да съществува, за съжаление и ДБ се подведоха по това поведение“, изтъкна той.

По отношение на евентуално съвместно управление на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с БСП, Желязков заяви: „Тематичните мнозинства са на прагматичните решения. Тази година това няма да бъде коалиционният формат, това по-скоро може да бъде подкрепа за технократско правителство с къс хоризонт. Залогът не е кабинетът, а съществуването на парламент. Това трябва да е кабинет, заради който да има парламент“, подчерта Желязков.

„В случая става въпрос за търсенето на експертен кабинет. За това ще настояваме в следващия парламент. Ще търсим подкрепа от всички, дори от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"". Този кабинет ще е с къс хоризонт. В него всяка от водещите партии ще отстоява своите приоритети. Нашите избиратели си дават сметка, че нивата, на която е нашата родина, има нужда от копаене“, посочи политикът.

„Президентът насочи, че изборите ще бъдат на 2 април. Ако разпусне НС през следващата седмица ще имаме достатъчно време, за да приемем всичко, което е минало през комисиите на второ четене. НС прие изключително много неща, те позволяват държавата да функционира и без парламент“, смята зам.-председателят на НС.

Във връзка с законовите промени за по-голям контрол на главния прокурор, Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети каза: „Без конституционна промяна всички законови предложения биха противоречали на Конституцията и биха били неустойчиви. Устойчивото решение е през промяна на Конституцията. Мисля, че в следващото НС ще може да се събере нужното мнозинство, за да се постигне качествено законодателство, касаещо съдебната реформа“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
994 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.23 | 22:38

16
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.23 | 22:08

15
Ква подкрепа бе, Никой няма да получи подкрепа от Хората на БГ.

2023.01.23 | 21:38

14
Значи викаш, подкрепа от всички. И как ще се разберете с всички почтени, добри сили и всякакви?

2023.01.23 | 21:36

13
никой не ви иска бе гроб......
????

2023.01.23 | 21:11

12
А,ИСТИНАТА за:КТБ,ПЪТНАТА КАРТА,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Барселона,"Белене","Лукойл","Росенец","ДЖУДЖЕТАТА",Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,ХАЗАРТА,Капитан Андреево,...............,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА Ви ОПГ "герб"и ЯТАЦИ,КОГА ще ИЗРЕЧЕТЕ????

2023.01.23 | 20:42

11
Клането на невинните. Демонстрация в Торино в памет на многобройните смъртни случаи след ваксинацията срещу Covid: „Който мълчи, е съучастник“.-всеки участник в демонстрацията носи табела със снимка на своя близък починал от измамните ваксини!

2023.01.23 | 20:00

10
Помиярите от Подмяната никога повече на власт в Родината ни

2023.01.23 | 19:22

2
никога повече на власт крадците ГЕРБ-ДПС

2023.01.23 | 19:59

9
Ристьо Бойкикиев

2023.01.23 | 19:59

8
Само ГЕРБ другите са измамници и вече знаете защо

2023.01.23 | 19:43

5
Гн Желязков ако имате малко съвест можете да върнете охраната от нсо на гн Петков.Бойко е пич.

2023.01.23 | 19:45

7
Ако имат съвест,трябва да го арестуват,колкото се може по -зрелищно.

Добави коментар

Водещи новини