Кристиан Вигенин (БСП): Оптимист съм за правителство в края на април

  • 22 януари 2023 09:10

  • 799
  • 0
Кристиан Вигенин (БСП): Оптимист съм за правителство в края на април
© Кадър - Нова телевизия

Вместо да обсъжда БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, „Продължаваме Промяната”, като основна партия, която представлява промяната, да направи така, че да спечели следващите избори и да направи правителство. Това призова в ефира на Нова телевизия Кристиян Вигенин от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Според него БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се е оказала най-добрият танцьор на политическата сцена. „Опитваме се да създадем атмосфера, в която да се получи хубаво българско хоро. Някои решиха да не се хванат на него. Рано или късно това трябва да се случи. За да се получи танц, трябва да има желаещи да танцуват. Българският парламент направи не две напред, една назад, а една напред и две назад. Излизаме от този мандат с още по-ниско доверие. С много сериозен риск за конституционния ред в страната”, каза с ирония депутатът.

Лидерската среща, организирана от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е била правилна стъпка, смята той.

„Много внимателно анализирахме какво не се получи при предишните опити. За да може да се случи нещо, трябва да има ясен политически ангажимент от страна на лидерите. Това беше сериозен разговор за политиката и перспективите. Липсата на опит в ПП доведе до това.  Едно е да заявяваш своята опозиция и да работиш на думи срещу някакъв модел, както „Промяната”, друго е да имаш компетентност да създадеш около себе си коалиция и да работиш срещу този модел”, поясни Вигенин.

Михал Камбарев, ПП: Това как ще наредим листите не е важно, важно е какви хора ще има вътре

По думите му БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е има собствена стойност в българската политиката. „Ние имаме съвсем различен подход и се борим за промяната много преди да се появят т.нар „сили на промяната”. Да не си въобразяват, че стоим и мислим към кого да се залепим само и само да сме във властта. Ако трябва ще стоим в опозиция, за да покажем как трябва да бъде структурирана българската политика”, допълни Вигенин. Той призова президентът Румен Радев да не бави процеса и да разпусне Народното събрание максимално бързо.

„Оптимист съм за правителство в края на април. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще свърши, каквото може”, заключи депутатът.  

Калина Христова
799 0

Свързани новини

Водещи новини