Политолог: След нови избори през март ще видим коалиция между ГЕРБ и ДБ

  • 13 декември 2022 09:13

  • 1461
  • 1
Политолог: След нови избори през март ще видим коалиция между ГЕРБ и ДБ
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Предложения от проф. Габровски проектокабинет има знаци към няколко политически семейства. Това коментира социологът Димитър Ганев от агенция „Тренд”.

„Има хора с червена биография, други с откровено синя, има хора, смятани за по-близки до Радев. Общото послание за този проектокабинет е – „Ето, вижте, ние направихме крачка назад, не направихме партиен кабинет, отваряме се максимално”. Това е част от последователна политика на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в последната година и половина”, каза Ганев.

Той подчерта, че именно изолацията е най-големият проблем на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в от 2021 г. насам.

„Сега това са стъпки в тази посока”, обясни Ганев.

А преди следващите избори, на избирателят ще трябва да се обясни – защо са на избори 5 път в рамките на 2 години, смята той.

Според него ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в може да събере максимум 115 народни представители подкрепа в пленарна зала.

Томислав Дончев: Ако отидем за пети път на избори, ще предозираме демокрацията

"Дори да има избори през март, политическата ситуация ще е друга. Защото резултатите на партиите може да са подобни като тези от последните избори, но общественият натиск за съставяне на кабинет ще е по-голям", обясни Димитър ганев.

 Коалиция с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще бъде с много нисък рейтинг на доверие, изборателите на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да са доволни, ще е трудно и това ще се случи само няколко месеца преди местни избори. А ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не иска това, защото така ще подари победата на ПП, посочи той.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1461 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Електpa

2023.01.21 | 14:29

1
Как виждате Борисов с Гнома, Кире, Криптомир, и Градинаря ПелеРашков...

Добави коментар

Водещи новини