Политолог: Габровски е символична кандидатура без политически авторитет

  • 09 декември 2022 10:08

  • 1429
  • 7
Политолог: Габровски е символична кандидатура без политически авторитет
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Очаквано се прояви уважение към личността на Габровски, дори от партии, които казаха, че категорично няма да подкрепят негов кабинет. Представянето на този кандидат премиер беше представен като неполитически, но няма как да е такъв. Партиите са ангажирани пред избирателите си с определени позиции. Габровски е символична кандидатура, така че няма как да очакваме много, зад него няма политически авторитет. Това заяви за "Твоят ден" политологът доц. Татяна Буруджиева.

По думите ѝ е ясно, че парламентарните партии са достатъчни слаби поотделно, за да направят коалиция. "Първите две партии не могат да разговарят с другите, защото затънаха в спорове помежду си. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се очаква единствената фигура, която може да предложи сериозни фигури с кадрови потенциал. Това е стъпка към излизане от изолацията", отбеляза тя.

Според Страхил Делийски е хубаво когато ярки и авторитетни личности влизат в политическия процес. "Само че ако това е функция от липсата на авторитет на традиционните политически играчи, това не е добре. Няма как да прескочим партиите и да си представим, че някой друг освен партиите ще свършат работа. Жалко е, че се налага авторитети извън политиката да компенсират политическия. Кандидатурата на Габровски щеше да е чудесна, ако зад него стояха авторитетни политици", категоричен е той. 

Проф. Габровски не изпълни част от мисията си! ПП и "Възраждане" му отказаха срещи с писма

Димитър Аврамов от своя страна смята, че Борисов не е поел отговорността, която се предполагаше, че трябва да поеме, защото не е готов или защото знае, че хората не го искат.

"Очевидно е, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не могат да предложат вътрешнопартийна консенсусна фигура, която да създаде подкрепа около кабинета. Това е вторият им фалстарт след опита със Соломон ПасиСоломон Паси Соломон Исак Паси е роден на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на известния професор по философия и и Плевнелиев. Учудва ме не е, че една от партиите не успява, защото и ПП няма да успеят, учудва ме нелепото желание на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да си организират агитки, които да ходят по медиите и да хвърлят вина върху другите. Това е пряк път към увеличаване на напрежението, а не търсене на консенсус. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в трябваше да инициират политически преговори, водени от Борисов", коментира той. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1429 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
000000

2022.12.09 | 12:21

7
БУРУДЖИЕВА--ДЪРТА КОМУНСТКА....
Хаха

2022.12.09 | 11:56

6
А какво ще каже тази мърша. Буруджиева за другите кандидатури нима нещо добро ни постигна с тези утвърдени крадци и мишени и

2022.12.09 | 11:50

5
Това са игри на Борисов
фй

2022.12.09 | 11:36

4
Тази комунделска сви.ня Буруджиева и "политологията" са толкова отдалечени от реалността, колкото Слънцето от Нептун!!! Мазна бесепарска свиня, дъщеря на мръсния убиец на генерал Христо Луков!!!

2022.12.09 | 11:33

3
Когато ПП-тата дойдоха от нищото със "страхотния" си политически авторитет, беше прекрасно. Сега, след като България тотално пропадна, е проблем.
Stamatis

2022.12.09 | 10:22

1
нещата тук са ясни, но тези политолози и всякакви -лози искат хем да е с политическа тежест, хем да е технократ, хем да е честен, хем да е ново лице, хем всички да го харесват! Има ли такъв според тях самите и според вас?!
само да допълня

2022.12.09 | 10:52

2
и ако може да е беден :)

Добави коментар

Водещи новини