Любомир Каримански нападна Нинова: Преди 2 месеца каза едно за бюджета, сега друго

  • 26 октомври 2022 07:45

  • 788
  • 3
Любомир Каримански нападна Нинова: Преди 2 месеца каза едно за бюджета, сега друго
© Кадър - Нова телевизия

Политическите сили трябваше да кажат какви политики биха искали да зададат в бюджета. Но тук има нещо друго - преди по-малко от два месеца по БНР г-жа Нинова предупреждава служебното правителство да не прави бюджет. И след два месеца тя се огледа в огледалото и реши, че трябва да се предложи бюджет. Това заяви в ефира на Нова телевизия Любомир Каримански - съветник на финансовия министър. 

"Експертите в служебното правителство правят всичко, което политиците да облекат в политики. Ние работим с параметрите на актуализирания бюджет да се запази като политики в новия. Вчера недостойно бе нападната институцията министерство на финансите от бивш министър. Тук бе немският министър на финансите и той ни похвали. Кога се казва истината - когато си министър на финансите в едно редовно правителство или когато не си", запита той.  

Кирил Ананиев и Асен Василев в лют спор в парламента

По думите му в този проект е нямало орязани социални разходи. "Това е политика, която трябва да е отговорност на политиците. Защо Асен Василев не  се базира макропрогнозата си на прогнозата на МВФ?! Или Василев е излъгал, когато е стъпил на тези макроикономически показатели през февруари, или стъпва сега на показатели, които са му изгодни. хората трябва да разберат кога им се казва истината. Когато бивш министър на финансите си позволява да обядва в стола на ведомството без да си плаща сметката, а ползвайки парите на данъкоплатеца, то това може да покаже само как ще управляваш големите фирми?!", каза още той.

"Сивият сектор в България е много голям. Трябва да се намали драстично. За увеличението на минималната работна заплата е заложено. В удълженият вариант може да се направи от депутатите. Това е тяхната политика. Има пари за увеличаване на минималната заплата, но ако таргетираме правилно механизмите за компенсиране на уязвимите групи. Така може да се постигне по-голямо увеличение. Ние нямаме дефиниция за най-уязвимите. сигналите от ЕЦБ и еврокомисарите бе ясна ,че може да има дерогация за приемане в Еврозоната. Може да се постигне такава договорка. Важно е знаем, че и сега голяма част от нашите сметки са 50 в евро. Цените на имотите са в евро", обясни Каримански.

Последвайте канала на

Калина Христова
788 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:47

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Тошо

2022.10.26 | 09:52

2
Минат ли 2дена не се брои

2022.10.26 | 09:37

1
Нинова кога е казала нещо реално истинско...и да не сее отричала от думите си

Добави коментар

Водещи новини