Каримански: Ще има пари за пенсиите през януари

  • 23 декември 2022 11:00

  • 1324
  • 7
Каримански: Ще има пари за пенсиите през януари
©
Слушай новината Слушай новината

Ще има пари за пенсиите през януари, тъй като не се прие предложението на Ананиев, което щеше да блокира средствата. Министър Велкова призова да се мисли какво се предлага на трибуната. Това каза съветникът на финансовия министър Любомир Каримански за "Твоят ден".

"Предупреждавахме, че социалните пакети ще имат много висока цена. Трябва лека-полека да мислим за целеви мерки, таргетирани към уязвимите групи. Цялата подкрепа трябва да не отива хаотично, а целево. Eнергийните мерки също трябва да бъдат таргетирани към малките и средните бизнеси, защото иначе ще стигнем до момент, в който няма да има чуждестранни инвестиции", обясни той.

По думите му има два фактора, които влияят върху държавния дълг. "Единият е външният - геополитически фактор, свързан с множеството кризи, вторият са вътрешногенерираните кризи.  И двата фактора са мощно оръжие срещу спазване на фискалната дисциплина. С вътрешния фактор ни е по-възможно да се борим.

Мирчев: Нашата цел е да накараме Лукойл да спре да изнудва страната

Предложенията на партиите са необмислени и популистки, без ясен ефект за държавата. Общо 16 предложения за 5,7 млрд. лева бяха направени, но откъде ще се вземат пари за тях, не се казва", коментира Каримански. 

Според него лицемерието е присъщо на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а не на служебното правителство.

"Знаехме, че инфлацията е 10-12%, но още по времето на редовния кабинет в макрорамката пишеше, че минималната заплата ще е 710 лева. Нинова не знаеше ли, че инфлацията ще се увеличава, за да предложи друго? Трябва да има редовно правителство, за да се изпълни Закона за публични финанси. Всички 7 партии имат различни политики, на коя да угоди служебният кабинет? Ако предложи свои мерки, ще тръгне дебат дали е трябвало служебно правителство да вкарва редовен бюджет", посочи финансистът.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1324 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Хаха

2022.12.23 | 12:56

7
Голямо успокоение абе муйко каримански само за януари ли ще има а за останалите месеци какво ще каже смешник долен
Тоя е наглец!

2022.12.23 | 12:47

6
Ей, ефенди Каримански! Ей, санитар на сакатото учиндолско нищожество и лакей на сарайското чудовище, чийто задник тичаш всеки ден в сараите да подмиваш с ибрика! Теб никой не те пита за нищо, защото и никой не те бръсне за слива! Е, ясно е защо Зеленият чорап от село Славяново те уреди на сладка службица, нали сакатото учиндолско чудовище изпълни мократа му поръчка и свали Никола Минчев и Кирил Петков, "отблагодарил" се е фатмакът! Само че, я да ни обадиш, защо Сакатият чалгар така нагло и цинично излъга българския народ, по -нагло дори от измамата му с "изчегъртването на герберастките престъпници, с които после си легна в един креват! Защо прибра цялата субсидия за чалгарската си сбирщина, "проектирана" от сарайския ви началник, нали много квичеше, че иска субсидия от един лев и въобще няма да взема пари?! Че поне ти скрий мазната си физиономия бе, ефенди Каримански, ама тя пък все е много гузна бе, ефенди, да не би нещо като срам да изпитваш?!
Георги Илиев Митев

2022.12.23 | 12:44

5
За тези , които сме с нулеви доходи и без право на труд няма пари , а за крадците и хубавците има...

2022.12.23 | 12:06

4
Вашата Мама на Всички
ааа

2022.12.23 | 11:57

3
за февруари...
60+

2022.12.23 | 11:53

2
Ураааааа !
PaulaFox

2022.12.23 | 11:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини