Каримански посочи неизпълнени според него точки от коалиционното споразумение

  • 21 юни 2022 13:18

  • 1697
  • 3
© Булфото (архив)

За неизпълнени точки от коалиционното споразумение във финансите и икономиката говори председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" ( ИТН) при дебатите по внесения от ГЕРБ вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. Той е за провал във финансово-икономическата политика.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 684

Като неизпълнена във финансите от коалиционното споразумение той отбеляза, че до средата на 2022 г. няма изготвен времеви план за предложените от другите групи реформи с разчети за финансовото им осигуряване. По думите на Каримански липсва въвеждане на цялостно капиталово бюджетиране до средата на тази година и в коалицията такъв план не е обсъждан.

Нито веднъж не е имало заседание за обсъждане динамиката на инфлацията на междуинситуционален съвет, който е трябвало да заседава на поне три месеца. В проекта на закона за КПКОНПИ не е променена частта за БНБ, каквито са препоръките на Европейската централна банка в последния ѝ конвергентен доклад, допълни той.

,,В икономиката - няма създадена комисия между Министерството на икономиката и индустрията, Министерството на правосъдието и Министерството на финансите и частния сектор за анализ и предприемане на мерки преди да бъдат задействани арбитражни процедури срещу страната ни'', даде пример за неизпълнена клауза от коалиционното споразумение депутатът от ИТН.

Отцепил се от ИТН: Тошко Йорданов каза, че ако парите не се дадат на наши министри, сваляме правителството

България трябваше да стане логистичен и финансов хъб чрез откриване на финансови центрове на мултинационални компании и привличането на такива чрез транспортни мрежи - колко такива компании приехме в страната, колко такива транспортни мрежи бяха създадени, попита той. 

Бившият му колега от ИТН, в момента нечленуващ в парламентарна група, Иво Атанасов попита дали въпросът за неизпълнение на отделни точки от споразумението е бил поставян писмено пред партньорите. По думите му, когато Любомир Каримански е отивал на преговори за бюджета, председателят на групата на ИТН Тошко Йорданов му е казал, че ако исканите пари не се дадат на министрите на ИТН в енергетиката, МРРБ, ще свалят правителството. 

Не съм казал, че за това сваляме правителството, а само че, ако няма разбирателство, бюджетът трудно ще върви, отговори председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. А Каримански отбеляза, че няма нужда някой да напомня за нещо в коалиционното споразумение. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
1697 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.21 | 14:49

3
И мафията има симпатизанти и още по лошо че бизнес мафията е много силна и може да събаря всяко правителство. Освен това беше кристално ясно от създаването на коалицията че юнака от плевенско ще изнудва правителството, той доказа че е идиот и психопат, и не по малко мафиот от Доган и ББ. И тримата са особено опасни за страната. Що се отнася за въпроса с Македония много се спекулира, първо не трябва на умряло куче да се вади нож.
Място не може са си намери!

2022.06.21 | 14:41

2
Място не може да си намери от злоба и е бесен ефенди Каримански! Ами, бесней бе, ибрикчия сарайски! Че нали и уличните псета знаят, че ти си кандидатура на агент Сава, а не на лакеите му от чалгарската сбирщина на Сакатия учиндолец! Много се изхвърляш, дрънкаш клишета, лъжи и сам се хвалиш като циганин на сватба с откраднат костюм, ама мълчиш как фалира две банки, какво точно правеше в банката на ДПС и на ГЕРБ, уж "управлявана" от една неграмотна келнерка! Мълчиш и по въпроса каква роля изигра в събарянето на КТБ и разграбването активите на банката от делянпеевското чудовище! Мълчиш и по въпроса за раздадените милиарди от ББР само на осем "правилни" фирми, като не се знае дали въобще тези милиарди ще бъдат върнати от сарайско-банкянските "бизнесмени"! Ами, не изпълнихте и тази заповед на сарайския сценарист на сбирщината ви! Жалко, но така се получи! Хаджи Тошко Мръсният и Джебчията Балбана изнудваха, заплашваха и много натискаха, ама останаха с пръст в устата! Сама да внимавате, ефенди Каримански, че побеснее ли оня от дворците, яхтите и сараите, жална ви майка чалгарска на цялата "честна" компания! В сарайските покои на началника ви преди години беше намерен един "самоубит" нещастник, помниш ли?! Ами, не се справял с поставените от султана ви задачи и замина на оня свят! Той Сакатият сам се е запътил натам, ама поне вие с Хаджи Тошко Мръсният и Джебчията Блабана, дето още мърдате, внимавайте в картинката!
Апостол димитров

2022.06.21 | 13:40

1
Ти си един голям въздухар.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини