Теменужка Петкова (ГЕРБ) даде решение на кризата с газовите доставки, посочи и виновните за кризата

  • 23 август 2022 17:50

  • 2965
  • 21
Теменужка Петкова (ГЕРБ) даде решение на кризата с газовите доставки, посочи и виновните за кризата
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Служебното правителство има да реши един много важен въпрос – да осигури доставките на газ. Ние сме за това да има 100% диверсификация на доставките от „Газпром“. Това е едно от условията към евентуалните наши бъдещи евроатлантически партньори. Това заяви бившият енергиен министър от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„От ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в направихме всичко възможно, за да може да се диверсифицират източниците и маршрутите на газ за страната ни. Още на 1 януари 2021 г. азерската газ е в България. Твърденията, че 12 години не сме направили нищо, са отправени неоснователно към нашето правителство. Това е опорна точка на нашите опоненти, защото явно им е изгодно. Правителството на промяната се провали в сферата на енергетиката – то оскъпи природния газ, продължи да купува руска газ, но на по-висока цена и т.н.“, посочи Петкова.

Как България изгуби 5 милиарда долара от реверанси към "Газпром"?

Тя припомни, че на 13 април МС е взел решение да не купува природен газ в рубли по договора с „Газпром“.

В тази връзка от ЕК обявиха, че България подлежи на санкции, ако приеме условието да плаща в рубли за природен газ от Русия, вмъкна водещата.

По думите на Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по правителството на Кирил Петков демонстрира едно политическо лицемерие, с действията си за диверсификация, а в същото време продължавайки да внася руска газ на по-висока цена.

„Когато казаха, че са получили оферта седем танкера с втечнен природен газ от САЩ, това не означаваше, че са осигурили газ, защото нямаше резервирани капацитети за разтоварване и доставка на газа. Не можеш да кажеш: „Аз оставям на следващия да вземе решение“. Всички слотове в момента са заети до края на годината. Аз не разбирам защо „Булгаргаз“, който е търговец, абдикира от своите задължения? Той трябваше да резервира слотове. Отговорът може би се крие в това, че директорът на „Булгаргаз“ е бивш директор на едно от дружествата-доставчик – фирма МЕТ. Тук трябва да се намесят определени органи“, призова бившият енергиен министър.

„Ние ще застанем пред българските граждани и ще им кажем пред какво сме изправени и да им предложим решения. Правителството ни завеща кризи във всички сфери. То чертаеше само разделителни линии. Диалогът трябва да се възстанови. Убедена съм, че ще сме първа политическа сила“, заяви Петкова.

„Ако ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в управлява след изборите, ще стартираме незабавно международен търг за доставчици на газ за България. Ние бяхме резервирали капацитет на терминала в Александруполис. Едва след като има предвидимост, може да се премине към резервиране на количества. Ние ще вървим към 100% диверсификация от „Газпром“. През това време ще търсим нужните количества газ. Трябва да се действа бързо, компетентно и професионално – без посредници“, подчерта тя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2965 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
7

2022.08.24 | 21:58

21
Идваме да помагаме! Много сме! Хубаво ще ги намажем и двамцата!
7

2022.08.24 | 21:57

20
Идвам да ти помагам! Сикаджийската мутра и слугинята му на снимката - корумпираната и неграмотна счетоводителка Нушка са целите в лайна! Така че, ще ги мажем с техните, няма нужда да търсим други! Пък и в Зайчарника е пълно с подобен мат΄рял!
7

2022.08.24 | 21:56

19
Идвам да ти помагам! Сикаджийската мутра и слугинята му на снимката - корумпираната и неграмотна счетоводителка Нушка са целите в лайна! Така че, ще ги мажем с техните, няма нужда да търсим други! Пък и в Зайчарника е пълно с подобен мат΄рял!

2022.08.23 | 22:53

18
Бойко ще ги смачка всичките мишоци и ще останев историята с добро, а те ще са пример в училище на децата, какво никога не трябва да допускат да се случва с държавата им.......Браво ! България е в добри ръце ! Първия Бг политик който ги разбира и знае как да ги играе. Всичко е за добро и положително. Вече думата на България се чува и ще се чува все повече. Доверието на България расте, благодарение на Бойко Борисов

2022.08.23 | 22:53

17
Борисов, с Бога напред и успех! Това са камбаните на победата, вие отново сте на ход! Вие върнахте надеждата, че има политици коитто уважават, обичат България и работят за нея и нейният народ, толкова много направихте и го доказахте на дела, а има и още какво да правите за родината, благодаря! Бъдете винаги единни, в това е силата и напред! Всички нормални българи християни, родолюбци са зад вас и ще ви подкрепим! Бог да пази България!

2022.08.23 | 22:53

16
Бойко отново на висота. Днес каза, че ако управлява ще предложи три точки за мандата 1.Ще изпълни обещанието си, от 2009 да изрине всички от ДС и никой вече да не заема никакви важни длъжности. Такива, като Гечев, Христов, и други, ще останат в историята...За да не могат, като сега след време да надигат глави.. 2. Увеличаване на доходите и пенсиите с 40%, два месеца след съставянето на правителство... 3.Премахване, на гишетата и опашките пред тях.. Смятам, че и този път народа ще се консолидира около тези, които работят и си изпълняват обещанията .

2022.08.23 | 22:52

15
Г-н Борисов твърдо сме зад вас! Победа и Бог да пази България! Българи,да подкрепим бъдещото на България, доказано на 100 процента!

2022.08.23 | 22:52

14
Всъщност за последните 30-години Борисов е и най -милеещия и най -интересуващия се М-р П-л на БГ от напредъка на стратегическата инфраструктура . Да припомним , че извади от батака на Гърците лот 4 на магистрала Струма( у-ка преди Кулата/Промахон) . По негово време се завърши и Тракия и Марица , а от Струма остават едва 35 км за довършване . Вижда се че му е мерак и се радва искрено и като малко дете на напредъка . Дано да се запази този ентусиазъм. И сега ако не се върне Бойко, ще загубим магистрала Хемус .

2022.08.23 | 22:51

13
Попитали Асен Василев: - Не се ли страхувате, че тази зима ще сме на студено? Той отговорил: - Повече се страхувам да не съм на топло. (ФБ)
РЕШЕНИЕТО

2022.08.23 | 17:55

1
12 ГОДИНИ КРАЖБИ

2022.08.23 | 20:53

12
ПЕТКОВА ИСКА ДА КАЖЕ-ЩЕ СИ Я КАРАМЕ ВСЕ ТАКА!

Добави коментар

Водещи новини