Румен Радев отива в Баку по покана на Илхам Алиев

  • 07 май 2024 11:41

  • 444
  • 0
Румен Радев отива в Баку по покана на Илхам Алиев
© Bulphoto/ архив

На 8 май държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще бъде на официално посещение в Република Азербайджан по покана на своя колега президента Илхам Алиев. Във водената от българския президент делегация участват служебният министър на енергетиката, председателят на Групата за приятелство България-Азербайджан в Народното събрание и представители на бизнеса.

Укрепването и задълбочаването на двустранното стратегическо партньорство в сфери от взаимен интерес, сред които икономиката, енергетиката, високите технологии, иновациите, транспорта и туризма ще бъдат във фокуса на посещението на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с официална церемония от президента на Азербайджан. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Илхам Алиев ще проведат среща „на четири очи“ и ще ръководят пленарните разговори между делегациите на двете държави, след което ще подпишат Съвместна декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан.

В Баку президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се срещне с председателя на парламента на Република Азербайджан проф. Сахиба Гафарова и ще разговаря с български специалисти, работещи в областта на спорта в Азербайджан.

Президентите на България и Азербайджан обсъдиха перспективите за задълбочаване на двустранното си сътрудничество

По време на посещението си в Азербайджан българският държавен глава ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
444 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини