НС създаде анкетна комисия за газопроводите "Южен поток", "Турски поток" и газовата връзка с Гърция

  • 09 юни 2022 10:19

  • 363
  • 0
НС създаде анкетна комисия за газопроводите "Южен поток", "Турски поток" и газовата връзка с Гърция
© Булфото (архив)

Парламентът създаде Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация - "Южен поток" и "Турски (Балкански) поток", и причините за забавянето на проекта IGB (Междусистемна газова връзка: Гърция-България). "За" гласуваха 146 народни представители, 1 беше "против" и 9 от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" се въздържаха. От ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на не участваха в гласуването.

Вносители на предложението за създаване на комисията са депутати от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен (ДПС) посочи, че с тази комисия искат да извадят всички факти и обстоятелства без внушения и свободни съчинения. "Целта на тази комисия е премиерът да спре да лъже по адрес на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с заедно с кръга "Капитал", коментира той.

Георги Ганев ("Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от") каза, че не е неподходящо да има комисия по трите теми и затова ще подкрепят.

След скандалите в коалицията: НС едва събра кворум, ГЕРБ-СДС с бойкот

Временната комисия се създава на паритетен принцип - по двама представители от парламентарна група, като срокът на работа е един месец. 

От ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с предложиха Станислав АнастасовСтанислав Анастасов Станислав Анастасов - министър на околната среда и водите в правителството на Пламен за председател на комисията. От "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" също поискаха да оглавят комисията и предложиха за поста Иван Манев. Редно е да отстъпите тази комисия да се председателства от вносителите, обърна се Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на (ДПС) към "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

Всички парламентарни групи предложиха свои представители в комисията, освен ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, които не са в залата. От ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с поискаха да се отложи гласуването на състава на комисията, докато и ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на предложат свои представители за членове или ръководство, но искането беше отхвърлено. Затова преди гласуването председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, поиска почивка.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини