ДБ: Ще искаме комисия, която да установи вредите на Борисов от проекта "Турски поток"

  • 26 септември 2022 15:27

  • 2150
  • 7
ДБ: Ще искаме комисия, която да установи вредите на Борисов от проекта "Турски поток"
©
Слушай новината Слушай новината

Още в първите дни на новия парламент ще предложа да се състави парламентарна анкетна комисия, която да изясни какви са нанесените вреди на българската национална сигурност от действията на премиера Бойко Борисов, с които е поставил българската държава в енергийна зависимост от Русия и обслужил плановете на Путин за война срещу Украйна и цивилизования свят.

Това заяви съпредседателят на „Демократина България“ Атанас Атанасов във връзка с изнесените от BIRD данни от сводки на ДАНС, които показват, че Борисов и президентът Румен Радев са били уведомени за потенциалните вреди от реализирането на проекта „Турски поток“. Според сводките на ДАНС от октомври 2017 г. се казва, че проектът е с „цел евентуално преустановяване на преноса през Украйна“. В друга сводка от декември 2017 г. се отчита, че тръбата само ще пренася газ за Сърбия и Унгария, но няма да има връзка с българската система и няма да остава газ за вътрешния пазар.

„Днес Парламентът е единствения орган в държавата, който би могъл прозрачно да изясни истината за това престъпление против републиката, тъй като очевидно прокуратурата на Гешев прикрива престъпната дейност на Борисов“, се казва в коментар на Атанасов.

Кандидатът за народен представител Ивайло Мирчев също отчита, че България няма интерес от тази тръба, че по нея няма да тече газ за страната ни и единствената цел е да бъде заобиколена Украйна, за да може Путин спокойно да започне пълномащабна война срещу нея. „Заключенията в доклада на ДАНС са логични и 5 г. по-късно виждаме, че от контраразузнаването са били абсолютно прави. Фрапиращото е друго - защо Бойко Борисов и Радев, знаейки за този доклад не правят нищо, а обслужват интереса на Путин и в крайна сметка газовият байпас на Украйна е построен и то за сметка на българските данъкоплатци, щедро финансирали искането на Русия с 3 млрд. лв.?“, пита Мирчев, който води листите на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в Бургас и Разград. 

ДБ: Разтревожени сме от снишаването на българските институции пред ескалацията на имперския милитаризъм на Путин

Ивайло Мирчев коментира и опитите на лидера на ГЕРБ и цялата му партия да избягат от темата за вината си в реализирането на плановете на Путин чрез използването на газа като геополитическо оръжие. „Днес актьорът на републиката е в нова роля - той е евроатлантик №1 и бори "лошите руснаци", които докато бе на власт щедро обслужваше. Като премиер Борисов имаше две основни цели - да лети с хеликоптер над Турски поток и да дава нареждания на Pi Ar Sevi - "Снимай, снимай да покажа после на Путин колко бързо работим", а след това да гони руския президент по коридорите в Истанбул, за да му покаже снимки от почти готовата тръба“, коментира Мирчев.

„Днес Борисов е НАТО-то на републиката. За него това е като любимата му игра белот - вдигаш хазартно на "всичко коз", дават ти контра, "вътре" си, но накрая се държиш все едно си победил. Време е да разберем, че Борисов лъже не само на карти, лъже и като политик, лъже народа си. От това губи България, губим всички“, завършва Мирчев. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

(платено съобщение)

Филип Епитропов
2150 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Дени

2022.09.28 | 16:52

7
Тия само търсят някой виновен за нещо
Косьо

2022.09.28 | 16:51

6
Абе вие внимавайте какво искате, че да не се окажете и вие в кюпа с продажниците
222222222222222222222222222

2022.09.27 | 12:04

5
Отбор "ИскамИскамИскам"
Васил Велев

2022.09.27 | 11:23

4
Нека първо независим експерт да оцени вредите и щетите от некадърните политици на уж Демократична България на Иво Прокопиев, и едва след това да си правим такива комисии...
Петър

2022.09.26 | 19:25

3
А вредите от Демократична България и Прокопиев кой ще изчисли, и те са милиарди!

2022.09.26 | 16:04

2
Не успяхте да цоцате и от него ли,че ви е нужна комисия?

2022.09.26 | 15:49

1
Добре ще е да установите как само за няколко месеца занулихте България

Добави коментар

Водещи новини