Социалният министър се срещна с посланика на Израел

  • 10 май 2022 17:00

  • 1413
  • 1
Социалният министър се срещна с посланика на Израел
© Министерство на труда и социалната политика
Слушай новината Слушай новината

Министърът на труда и социалната политика Георги ГьоковГеорги ГьоковГеорги Гьоков е роден в с. Любеново, община Раднево. Завършва средно образование в Стара Загора се срещна с посланика на Израел Йорам Елрон, съобщиха от социалното министерство. Двамата подчертаха добрите взаимоотношения в областта на труда и социалната политика и обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничеството във всички сфери от взаимен интерес. 

Основна тема в разговора беше възможността за възобновяване на изпращането на квалифицирани български строителни работници за работа в Израел по действащата Спогодба за посредничество и временна заетост на граждани на двете държави. 

По Спогодбата в периода 2012 г. – 2017 г. са проведени 7 кампании за набиране на кандидати и са одобрени 1165 работници, каза министър Гьоков. Той отчете, че все още има интерес от страна на български строители за работа в Израел. 

Гьоков се срещна с посланика на Алжир Байя Бенсмаил

Министър Гьоков посочи, че в България има недостиг на работна ръка. В същото време безработицата у нас е между 4,5 и 5%, което е под средното равнище за ЕС, добави той. "В момента в България има бум на строителството и интересът на българските строителни работници зависи от атрактивните условия и доброто заплащане", подчерта министър Гьоков. 

Посланикът на Израел Йорам Елрон изрази надежда доброто сътрудничество между двете страни да продължи и да се възобнови възможността българските работници отново да могат да работят в Израел. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1413 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.10 | 18:06

1
юдеецът се чувства като у дома си, а нашия изглежда по-нисш

Добави коментар

Водещи новини