Социалният министър и представителят на Световната банка у нас обсъдиха трудовата заетост

  • 08 септември 2022 17:20

  • 388
  • 0
Социалният министър и представителят на Световната банка у нас обсъдиха трудовата заетост
© Министерство на труда и социалната политика
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност се срещна с Лесе Мелгард, представител на Световната банка за България, Чехия и Словакия. Двамата дадоха висока оценка на съвместната работа на двете институции за развитие на политиките за насърчаване на заетостта и социалното включване на хората от уязвимите групи, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за продължаване на сътрудничеството в търсене на иновативни подходи за привличане на икономически неактивни хора на пазара на труда.

В срещата участваха заместник-министрите Наталия Ефремова, Надя Клисурска и Емил Мингов и експерти от МТСП.

Като пример за отличното сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика и Световната банка министър Лазаров посочи реализирания Проект за социално включване, по който в 66 общини в България са създадени центрове за ранно детско развитие, които предлагат интегрирани социални, здравни и образователни услуги.

Лесе Мелгард изрази готовност подкрепата от страна на Световната банка за развитието на националните политики на страната ни да продължи.

Служебният социален министър Лазар Лазаров оглави Надзорния съвет на НОИ

Министър Лазаров представи реформите, които България е предприела в областта на пазара на труда, социалните услуги и социалното подпомагане.

„В момента безработицата у нас е на ниско ниво независимо от кризите в световен и европейски мащаб. Коефициентът на заетост във възрастовата група 20-64 г. е 75% и е близък до целите, които сме си поставили. “, посочи Лазаров.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
388 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини