Политолог: Министър-председателят трябва да свали малко ентусиазма

  • 07 февруари 2022 08:27

  • 956
  • 7
Политолог: Министър-председателят трябва да свали малко ентусиазма
© Булфото

Кирил Петков пое много сериозен ангажимент, насочен срещу популярното мнение в обществото по темата с ваксинацията. То пое ангажимент за високо ниво на ваксинация. По отношение на мораториума - там беше приета една непазарна мярка, която трудно ще издържи на пазарната логика. Тук управлението на кризата е популистко. Това заяви Петър Чолаков в студиото на сутрешния блок на БНТ.

Според Любомир Стефанов назначаването на кадри на близки роднини е проява на лош вкус. Въпреки сериозните кризи, правителството засега оцелява: “Управляващите не постигат синхрон в публичното си говорене. Най-нарицателния пример е министърът на отбраната. Един трябва да излезе и да говори от името на всички. В противен случай се получава дисонанс”.

По думите на Чолаков управляващите са дошли с големи обещания и това ги е поставило в капан: “Няма нужда от възторг по всяка тема. Бих препоръчал премиерът да е малко по-обран”.

Стефанов беше категоричен, че държавата не е корпорация и естеството на процесите е различно: “Господата Петков и Василев бяха служебни министри достатъчно дълго, за да имат представа”.

Предсрочни избори, искри между Радев и Петков и политически заявки: Коментират социолозите

“Съдебната реформа беше лайтмотивът на коалицията. Виждаме в насипно състояние добрите намерения, които почват да си пречат. Правим комисия за ремонт в Конституцията. В каква посока обаче? То е ясно, че е необходимо мнозинство, което е по-голямо от това на управляващите”, коментира още той.

Според Чолаков съдебната реформа вече е започнала да се случва.

“Нов политически субект в ляво е необходим на България. БСП не е европейска партия”, категоричен беше Стефанов.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
956 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
изкуствената усмивка

2022.02.07 | 15:25

7
Прост Киро се мисли за чаровен, а всъщност изглежда като усмихната маймуна.
Просто Киро

2022.02.07 | 14:04

6
Тази смешник и целия му цирк трябва да си ходят вече!!!! Некадърни, празноглави и самозабравили се глупаци. Голям срам
неразбиращ

2022.02.07 | 13:04

5
Що бе арно е, Китето.Хили се щот,ни МИНА,ОТЗАД.

2022.02.07 | 13:00

4
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!
Найденов

2022.02.07 | 09:36

1
Правителството на Киро трябва вче да започне решаването на наболелите въпроси на обществото! Действията им досега не говорят, че са започнали. Къде са сериозните журналисти, които да им задават конкретните въпроси и да изискват конкретни отговори? Какви са тези мераци за мостове на Дунав, тунели и полети до Скопие? Това ли е най-важното в момент на криза? Всички министри говорят в бъдеще неясно, а не в сегашно време. В политиките им няма никаква прозрачност и предвидимост. По-скоро те се държат като хора, на които им е възложена конкретна задача и те се стараят да я изпълнят. Тук няма нищо общо с българския народ и неговите потребности. Да не говорим за това, че им липсват експерти и затова поголовно си назначават роднини и съпруги. Ако това се случваше в предишните редовни правителства, то същите щяха да бъдат взривени!
Platen optimist

2022.02.07 | 12:18

3
Нищо ново не се случва.Стани да седна...
Киро Простото

2022.02.07 | 10:42

2
освен да се лези като недое.бана к.урва, която чака да й го набутат и в устата, друго НИЩО е може... А да, може да мие косматата, миризлива шунда на леньо бориславов с език.

Добави коментар

Водещи новини