Политолог: Опозицията в БСП може да върви към нов политически проект

  • 05 февруари 2022 16:38

  • 1315
  • 2
Политолог: Опозицията в БСП може да върви към нов политически проект
© Кадър: Нова телевизия

Опозицията в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е беше натирена. Сега тя може би върви към нов политически проект. Мая Манолова имаше шанса да реализира проектите си, но се видя, че това не е успешната формула. Ваня Григорова би била прекрасно лице за нов ляв проект. Това заяви в предаването "Офанзива" по Нова нюз политологът доц. Стойчо Стойчев. 

По думите му в България няма лява партия.

"Проект от името на Румен Радев вече е спечелил най-много гласове, но е възможно на местните избори да се яви нова партия. Дори да има предсрочни избори, не вярвам да са преди местните избори", посочи той.

Доц. Стойчев допълни, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще загуби от това управление, защото ще показва, че не е институцията, която беше, а е фирма, гарантираща благосъстоянието на Нинова.

"Тя може да раздава постове в министерството и в държавни предприятия", коментира политологът. Той смята, че кризата с цените може да мобилизира много хора и да доведе до криза в управлението.

Мая Манолова: Ще ни залее социално цунами, нуждаем се от нов социален проект

Според него президентът отстоява популярната позиция за македонците, опитва се да държи висок политически рейтинг, за да го реализира когато трябва.

"Посещението на Петков в Северна Македония наистина бе прибързано, изглежда, че правителството ни бърза да решава македонските проблеми. Приоритизирането на този въпрос изглежда озадачаващо на фона на националните проблеми", обясни той. И допълни, че съдебната реформа вече няма нищо общо с правосъдието, а е политически проблем. "Този фактор може да разцепи коалицията, до голяма степен ДБ ще зависи от предложението си за реформа", подчерта доц. Стойчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1315 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Доцент

2022.02.05 | 18:24

2
Доцента е правен в г ъ з
ИСТИНАТА

2022.02.05 | 17:20

1
Ама разбира се, че ТЯ ОПОЗИЦИЯТА в "бсп" отдавна е в "герб", ТОВА чак сега ли го РАЗБРАХТЕ "другарю-господин" Стойчо?!

Добави коментар

Водещи новини