Петър Витанов: Конгресът на БСП трябва да даде началото на нов път за партията

  • 19 януари 2022 15:21

  • 643
  • 5
Петър Витанов: Конгресът на БСП трябва да даде началото на нов път за партията
©
Слушай новината Слушай новината

 „Конгресът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да даде началото на съществена промяна в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Само така ще се върне доверието на хората към левицата“.

Това каза ръководителят на Делегацията на българските социалисти в ЕП Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, който е и член на Националния съвет пред БНР. „Конгресът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да даде началото на различен път на партията, който да възстанови доверието. Имахме историческо дъно на изборите, станахме четвърта сила и това говори, че категорично е необходима промяна, която не трябва да е само персонална, но и идейна“, каза Витанов. 

БГ социалистите в Европарламента осъдиха уволнението на журналисти от "Дума"

Според него БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да преосмисли своята идентичност. „Промяната ще дойде след поставяне на важните въпроси за една прогресивна лява партия – за преразпределението на благата, прогресивното данъчно облагане, корпоративния данък, огромното неравенство, въпросите за екологията. Не просто да приемаме Зелената трансформация, а да видим, кой ще плати сметката. Дали ще я получат бедните работещи или ще е за големите корпорации. Не на последно място трябва да говорим за равенството между половете, борбата с насилието, защото заради Истанбулската конвенция забравихме този така важен за левите хора въпрос. Наред с новите идеи, трябва да имаме и нови лица, които да ги артикулират“, каза още Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

„Вероятно г-жа Нинова ще спечели прекия избор, но по-сериозният въпрос е обществената присъда на избирателите“, добави евродепутатът. „Струва ми се, че в момента ние култивираме бъдещи членове на „Възраждане“, защото ги нахъсваме с антиевропейска, националистическа и антиваксърка риторика. Това отблъсква умерените и по-демократично настроените леви хора“, каза още Витанов.

А призивът му преди конгреса на левицата в събота е цялата партия да излезе с нови идеи и да се обедини. „Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е трябва да е министър-председател, не може да е златен пръст в коалицията, а това става с връщане на доверието и на избирателите. Това е пътят – без сръдни, без разделения, без преследване на членове, които мислят различно“, каза още Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее

Витанов: Който си позволи компромис със Северна Македония, ще изчезне от политическата сцена

Представителят на социалистите коментира и българското държавно посещение в Скопие. „Бих отделил внимание на две новини. Едната е с по-бравурен характер - откриването на самолетна линия между София и Скопие. Такава линия имаше, но бе закрита не по политически причини, а заради липсата на икономически интерес. Втората е за името – приехме съкратеното Северна Македония срещу нота на Скопие, че няма териториални претенции. Това беше първото и най-лесно постижимо условие на България. Но македонците винаги са използвали това за разменна монета, така че е важно да видим как ще продължим“, смята Витанов.

Според него все пак е сложена добра основа за разговорите, които да решат истинските проблеми и да доведат до постигане на споразумение между двете държави, така че да се отпуши въпросът с присъединяването на Северна Македония към ЕС. „Не съм ентусиазиран, защото сме се нагледали на „ново начало“ вече поне четири, пет пъти, но все пак започва някакъв диалог“, завърши Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.

Филип Епитропов
643 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Г

2022.01.19 | 20:08

5
ЗАКРИВАНЕ или по точно изчегъртване на комунистическите мърши
ИСТИНАТА

2022.01.19 | 16:12

4
Другарю Витанов,БЕЗ да се ОБЯВИ СПИСЪКА с ИМЕНАТА на ТЕЗИ,които ПОДМЕНИХА листата на "бсп" за Евровота, КОНГРЕСА НЯМА СМИСЪЛ,"бсп" ЗАГИВА!!!???
Иво

2022.01.19 | 15:41

3
СЕГА, КАТО СИ ПОЛУЧАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК И ГАЗ, ЩЕ СЕ КЕФИМ НИЕ
Иво

2022.01.19 | 15:40

2
БРАВО ДЕСИ, СЕГА, КАТО СИ ПОЛУЧАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК И ГАЗ, ЩЕ СЕ КЕФИМ НИЕ
Mitaka

2022.01.19 | 15:26

1
ЩЕ ДАДЕ ЗАЛЕЗА НА БСП

Добави коментар

Водещи новини