БГ социалистите в Европарламента осъдиха уволнението на журналисти от "Дума"

  • 14 януари 2022 14:05

  • 691
  • 3
БГ социалистите в Европарламента осъдиха уволнението на журналисти от "Дума"
© Novini.bg

Ние, долуподписаните членове на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, изказваме своята загриженост във връзка с недопустимото отношение на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е към вестник „Дума“. Това заявяват в своя позиция евродепутатите Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. ВладееЕлена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила вИво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на

В текста им се казва: 

Проблемът бе повдигнат от журналистите в левия вестник с писмо от 2 декември, подписано от 30 човека. В него те говорят за цензура, тормоз и експерименти, които разрушават вестника. Броени дни преди предстоящия конгрес, ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е отстрани три от най-авторитетните пера на левия вестник: Велислава Дърева, Велиана Христова и Георги Георгиев - журналисти, които с позицията си от години създават облика на всекидневника. Велиана Христова е и председател на синдикалната организация в редакцията.

Уволниха Велислава Дърева от в. "Дума", тя: Дерзайте, корнелианци!

„Дума“ съхрани духа и каузите на левицата в трудните времена на прехода. Вестникът на Продев винаги е бил еталон за честна, ценностна публицистика. Вестник „Дума“ никога не е принадлежал на ръководството, още по-малко на лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а на социалистите и левите хора в България.

Досега никое ръководство на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е посягало на редакционната свобода на журналистите в левия вестник. С тези си действия то подрива дългогодишния пакт на доверие между журналистите и читателите на „Дума“.

Унизителното отношение, за което алармираха журналистите от левия вестник, съвпада и с унизителните изборни резултати на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е на последните три парламентарни вота. Със сигурност кризата в „Дума“ е елемент от общата криза в партията.

Ние, българските социалисти в Европейския парламент, изразяваме своята убеденост, че „Дума“ принадлежи на лява България и изказваме своята солидарност с голямото семейство на вестника, което включва сегашните и бившите журналисти на изданието, както и верните му читатели.

Петър Витанов
Елена Йончева
Иво Христов
Сергей Станишев 

Радина Лазарова
691 3

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.14 | 15:04

1
Велислава Дървена прилича на маймуна като всички комунисти. Как не разбраха, че с пропаганда и кражби не се управлява?

2022.01.14 | 17:22

3
МАЙМУНА КАТО БОКО

2022.01.14 | 15:08

2
Читателите на вестник "Дума" клонят към статистика грешка, ама дрогарите от издателството имат интерес от проруска пропаганда.

Добави коментар

Водещи новини