Петър Витанов се обяви срещу допълнителни ограничения за ваксинираните

  • 15 декември 2021 15:14

  • 1388
  • 6
Петър Витанов се обяви срещу допълнителни ограничения за ваксинираните
©

„Две години след началото на пандемията от COVID-19 Европа показа, че може да се справи само със солидарни действия. Фалшивите новини и дезинформацията добиват пандемични размери и са следващите предизвикателства пред Съюза“.

Това каза в Европейския парламент Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, ръководител на Делегацията на българските социалисти. Темата на дебата в Страсбург днес е за глобалното възстановяване след COVID-19. „Имаме нужда от координация между нас, 27-те държави-членки на Съюза, защото никой не може да се справи с всичко това сам. Някои бяха ударени тежко в началото, други по-късно, но всички го изпитахме на гърба си“, заяви Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее

Петър Витанов пред гръцки медии: Фалшиви сертификати има в страните с ниски нива на ваксинация

Той призова и за нов подход в европейското здравеопазване. „Когато чуем как здравеопазването трябва да е от изключителна национална компетентност, нека не бъдем лицемери и не забравяме как прехвърляхме пациенти през границите, когато болниците бяха препълнени”, припомни Витанов. „Съвместното снабдяване с ваксини се оказа голям успех, затварянето на вътрешните граници беше огромен провал. Зеленият сертификат също беше добро решение и даде допълнителна мотивация на хората да се ваксинират”, каза още Витанов.

Социалистът обърна внимание на добиващата пандемични размери дезинформация по повод ваксините, зелените сертификати и COVID-19. „Надявам се, че националните власти няма да подкопаят доверието, като поставят допълнителни ограничения върху ваксинираните хора. Това само може да създаде повече проблеми в дългосрочен план“, каза Витанов, който визира решението на Италия да изисква задължителен тест на ваксинираните при влизане в страната, както и плановете на други държави, които обмислят нови рестрикции.

„Сега идва нов щам и експертите ни предупреждават да се подготвим за нови вълни. Нека започнем да слушаме тях, а не конспирациите и дезинформацията, които са навсякъде около нас. И нека не забравяме, че докато имаме късмета да разполагаме с ваксини и дори с такива за бустерни дози, развиващите се страни едва сега започват да ваксинират своето население”, каза още той. 

Петър Витанов: Ваксинацията трябва да се ускори спешно, иначе ни чака тежка есен

По време на дебата Дита Харанзова, евродепутат от Чехия обърна внимание на голямото разделение в Европа, в която лидерите по ваксинация са постигнали вече над 90%, докато България достига едва 30%. Темата ще бъде в центъра и на следващия Европейски съвет.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1388 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.15 | 17:41

6
След всяка ваксина умират невинни хора. Умират от тромбози, инфаркти на миокарда, мозъчни инсулти, автоимунни заболявания, парализи, деменции и т. н. Ваксините предизвикват вирусни мутации и нови варианти на вирусите, които се пренасят и разпространяват от ваксинираните хора. В резултат ваксинираните хора се превръщат в преносители на заразата, превръщат се във вируси. И накрая, ваксинираните хора стават роби на фармацевтичните компании и трябва да се инжектират на всеки 2-3 месеца, за да останат живи... Айде сега, идете и си сложете Бустер 3-4-5-6...

2021.12.15 | 15:24

1
НЕ на зеления сертификат!
да на руми

2021.12.15 | 16:33

5
не на зеления чорап

2021.12.15 | 16:29

4
ааа, искал ваксаните да си ходят спокойно и да пръскат зарази! не разбрахте ли, че ваксината и зеления паспорт не ви дават свобода и тя приключи миналата година с началото на пландемията!
Руми

2021.12.15 | 15:58

3
Да на зеления сертификат!
Руми

2021.12.15 | 15:58

2
Да на зеления сертификат!

Добави коментар

Водещи новини